Business & Finance Τρίτη 26/10/2021, 17:58
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Swixx: Ιδρύει θυγατρική στην Ελλάδα με στόχο τη θεραπεία σπάνιων νοσημάτων

Swixx: Ιδρύει θυγατρική στην Ελλάδα με στόχο τη θεραπεία σπάνιων νοσημάτων

Την ίδρυση θυγατρικής εταιρείας στην Ελλάδα, με αρμοδιότητα τον έλεγχο και της Κύπρου και της Μάλτας, ανακοίνωσε η Swixx BioPharma S.A., η οποία αποφάσισε να επεκτείνει περαιτέρω τη δραστηριότητά της στην περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Η ελβετική βιοφαρμακευτική εταιρεία, η οποία μετράει επτά χρόνια ζωής, αποτελεί μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες πλατφόρμες εμπορικής διαχείρισης για καινοτόμες εταιρείες βιολογικών φαρμάκων και φαρμάκων αυτοθεραπείας.

Εν ολίγοις, συγκεντρώνει «κάτω από την στέγη της» καινοτόμες εταιρείες, οι οποίες εξειδικεύονται στους τομείς των σπάνιων νοσημάτων, της ογκολογίας-αιματολογίας, της εξειδικευμένης φροντίδας και της φαρμακευτικής αυτοθεραπείας.

Διαβάστε επίσης: Η απάτη της ImClone: Ένα φάρμακο, μία πληροφορία και η Μάρθα Στιούαρτ

Αυτή την στιγμή, παγκοσμίως απασχολεί 640 άτομα, με τις ετήσιες πωλήσεις να ξεπερνούν τα 270 εκατ. ευρώ σε κεντρική και ανατολική Ευρώπη, όπως και στη Ρωσία.

Καθήκοντα γενικού διευθυντή Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας ανέλαβε ο Γιώργος Μπίθας, ο οποίος μέχρι πρότινος εργαζόταν στην AbbVie ως Business Unit Director Ανοσολογίας για την Ελλάδα και την Κύπρο.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Swixx Biopharma, η ελληνική θυγατρική θα επικεντρωθεί στους θεραπευτικούς τομείς των σπάνιων νοσημάτων, της ογκολογίας – αιματολογίας και σε άλλους ειδικούς τομείς, συμπεριλαμβανομένης της νεφρολογίας – ηπατολογίας.

«Είμαι ενθουσιασμένος με το εγχείρημα της δημιουργίας ενός νέου, ευέλικτου και καινοτόμου οργανισμού, ο οποίος στηρίζοντας τους ανθρώπους του, το ομαδικό πνεύμα και με υψηλά επίπεδα απόδοσης, θα καταφέρει να εξασφαλίσει γρήγορη πρόσβαση των ασθενών σε ακόμη περισσότερες θεραπευτικές επιλογές» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Μπίθας.

Διαβάστε επίσης: Pfizer: Οι νέες εγκαταστάσεις στη Θεσσαλονίκη μέσα από 10 φωτογραφίες

Από την πλευρά του, ο Chief Operating Officer (COO) της Swixx, Dezso Martha, έθεσε ως στόχο τη δημιουργία ενός προγεφυρώματος στις εξαιρετικά ανταγωνιστικές αγορές βιοτεχνολογικών φαρμάκων της Ελλάδας, της Κύπρου και της Μάλτας». 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News