Business & Finance Τετάρτη 9/12/2020, 12:21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θ. Σκυλακάκης: Σε επενδύσεις και ανθρώπινο κεφάλαιο το «κλειδί»

Θ. Σκυλακάκης: Σε επενδύσεις και ανθρώπινο κεφάλαιο το «κλειδί»

Την αποεπένδυση και τη μειωμένη παραγωγικότητα, απόρροια της οικονομικής κρίσης των προηγούμενων ετών, προσδιόρισε ως δύο μεγάλα αγκάθια για την ελληνική οικονομία ο Θεόδωρος Σκυλακάκης. 

«Η οικονομική κρίση άφησε ένα επενδυτικό κενό, και ακόμη βρισκόμαστε σ’ αυτή την περίοδο της αποεπένδυσης. Πριν μπούμε στην υγειονομική κρίση, ήμασταν κάτω του 50% των επενδύσεων σε αναλογία με το ΑΕΠ. Η ελληνική παραγωγικότητα μειωνόταν όλα αυτά τα χρόνια» εξήγησε, μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών μιλώντας στο συνέδριο του Economist. 

Ωστόσο, όπως υπογράμμισε, το πλήγμα δεν ήταν μόνο σε επίπεδο επενδύσεων, αλλά και ανθρώπινου κεφαλαίου. «Ένα κομμάτι του ανθρώπινου δυναμικού εξαφανίστηκε από την οικονομία», επεσήμανε, παραπέμποντας σε ανθρώπους, οι οποίοι είτε απασχολούνταν στη «μαύρη» οικονομία είτε βγήκαν τελείως εκτός αγοράς εργασίας.

«Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε τώρα είναι να επιλύσουμε το προβλήματα, μεσω της επιτάχυνσης των μεταρρυθμίσεων και της προσέλκυσης περισσότερων επενδύσεων, επαναδραστηριοποιώντας το ανθρώπινο κεφάλαιο» συμπλήρωσε. 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News