Business & Finance Τετάρτη 13/10/2021, 22:55
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΥΠΕΝ: Ρυθμίσεις για μεταβιβάσεις ακινήτων, ενεργειακές επιδοτήσεις και Β.Εύβοια

ΥΠΕΝ: Ρυθμίσεις για μεταβιβάσεις ακινήτων, ενεργειακές επιδοτήσεις και Β.Εύβοια

Με βεβαίωση μηχανικού (αντί για ταυτότητα κτιρίου) θα μπορούν να γίνονται ως το τέλος του χρόνου οι μεταβιβάσεις ακινήτων, σύμφωνα με τροπολογία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που κατατέθηκε απόψε στη Βουλή. Η ρύθμιση κατατέθηκε προκειμένου να διευκολυνθούν οι μεταβιβάσεις ακινήτων στο διάστημα που μεσολαβεί μέχρι το 2022 οπότε αναπροσαρμόζονται οι αντικειμενικές αξίες.

Με άλλες ρυθμίσεις της ίδιας τροπολογίας:

-Αναστέλλεται η υποβολή αιτήσεων για εγκατάσταση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στις περιοχές της Β.Εύβοιας που επλήγησαν από τις πυρκαγιές. Όσες αιτήσεις εκκρεμούν απορρίπτονται και όσους άδειες εκδόθηκαν μετά την 1η Ιανουαρίου 2021 ανακαλούνται.

-Ορίζεται ταχεία διαδικασία ανάθεσης των αντιδιαβρωτικών και αντιπλημμυρικών έργων.

-Καταργείται το κατώτατο όριο 60 % των εσόδων από πλειστηριασμούς δικαιωμάτων εκπομπής αερίων του θερμοκηπίου που σύμφωνα με το ισχύον καθεστώς κατευθύνονται στον λογαριασμό χρηματοδότησης των ανανεώσιμων πηγών. Το όριο θα ορίζεται στο εξής με υπουργική απόφαση. Η ρύθμιση θεσπίζεται προκειμένου να εξασφαλιστούν τα έσοδα που απαιτούνται για τη σύσταση του Ταμείου Ενεργειακής Μετάβασης μέσω του οποίου θα καταβληθούν οι επιδοτήσεις στους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας.

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News