Business & Finance Πέμπτη 7/10/2021, 22:00
ΒΡΑΒΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Growth Awards 2021: Αναδείχθηκε η επιχειρηματία αριστεία

Growth Awards 2021: Αναδείχθηκε η επιχειρηματία αριστεία

Σε έξι ελληνικές επιχειρήσεις απονεμήθηκαν σήμερα τα «Βραβεία Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας GrowthAwards 2021» από τη Eurobank και τη Grant Thornton για τη σταθερά ανοδική τους πορεία, τις βέλτιστες πρακτικές, την προσαρμοστικότητα και τη συμβολή τους στη διαμόρφωση ενός ανθεκτικού και ευέλικτου επιχειρηματικού τοπίου στην Ελλάδα, κρίσιμης σημασίας για το νέο ανοδικό κύκλο της οικονομίας. Στόχος της φετινής διοργάνωσης, ήταν η ανάδειξη της επιχειρηματικής αριστείας που φτάνει, «από την ικανότητα να διακρίνει στη δύναμη να διακρίνεται».

Η επιλογή των έξι νικητριών, μία ανά κατηγορία, εταιρειών έγινε από την 20μελή Επιτροπή Βράβευσης των Growth Awards 2021 στην οποία προεδρεύουν, από κοινού, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Eurobank, κ. Γιώργος Ζανιάς και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Grant Thornton, κ. Βασίλειος Καζάς, ενώ συμμετέχουν διακεκριμένοι επιχειρηματίες και ακαδημαϊκοί. Κατά τον σύντομο χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Eurobank, κ. Γιώργος Ζανιάς, υπογράμμισε τη μεγάλη πρόοδο που έχει συντελεστεί στην ελληνική επιχειρηματικότητα, την αξία του θεσμού των Growth Awards ενώ εξήρε το αδιάβλητο της διαδικασίας επιλογής των νικητών και την ουσιαστική συμβολή της Επιτροπής Βράβευσης.  

Την έναρξη της φετινής τελετής απονομής των Growth Awards, που πραγματοποιήθηκε στο Περιστύλιο του Ζαππείου Μεγάρου και μεταδόθηκε διαδικτυακά, κήρυξε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank, κ. Φωκίων Καραβίας, παρουσία του Υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Σπυρίδωνα – Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό. Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκπρόσωποι της ακαδημαϊκής, ερευνητικής και επιχειρηματικής κοινότητας της χώρας, που τίμησαν και φέτος την πρωτοβουλία των Growth Awards, ενός θεσμού που για 5η διαδοχική χρονιά φέρνει στο προσκήνιο την επιχειρηματική αριστεία. Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο κ. Howard Yu, LEGO Professor of Management and Innovation στο IMD Business School, που μίλησε για την επόμενη μέρα στον επιχειρηματικό κόσμο, μετά την πανδημία, και τα χαρακτηριστικά που θα προσδιορίσουν μια επιτυχημένη επιχείρηση στο μέλλον. Την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος, Νίκη Λυμπεράκη.

Στο χαιρετισμό του ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Σπυρίδων – Άδωνις Γεωργιάδης, σημείωσε, μεταξύ άλλων: «Η τελετή απονομής των Growth Awards 2021 συμπίπτει με έναν καταιγισμό εξαιρετικά καλών ειδήσεων για την ελληνική οικονομία: την αναπτυξιακή της επίδοση (16,2% το 2ο τρίμηνο), την ισχυρή αύξηση των επενδύσεων και των εξαγωγών, τις προσφορές – ρεκόρ στους διαγωνισμούς ιδιωτικοποιήσεων και μια σειρά σημαντικών επιχειρηματικών συμφωνιών. Η διαρκής βελτίωση του οικονομικού περιβάλλοντος σε συνδυασμό με τη χρηματοδοτική «δύναμη πυρός» του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ ανοίγουν παράθυρο ευκαιρίας για τις ελληνικές επιχειρήσεις να δυναμώσουν και να σταθούν με αυτοπεποίθηση στην ανταγωνιστική παγκόσμια αγορά.».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank, κ. Φωκίων Καραβίας, δήλωσε: «H Τράπεζά μας δεσμεύεται να παραμείνει στην πορεία που έχει χαράξει εδώ και χρόνια, στο να χρηματοδοτεί μεγάλα επενδυτικά έργα και επιχειρηματικές πρωτοβουλίες των πελατών μας, ώστε να έχουν προβάδισμα στην αξιοποίηση των ευκαιριών που φέρνει ο ανοδικός οικονομικός κύκλος. Ως Τράπεζα της Ανάπτυξης, ενθαρρύνουμε και χρηματοδοτούμε πρωτοβουλίες συγχωνεύσεων, εξαγορών και συνεργασιών, βήματα απαραίτητα για τη μεγέθυνση της μέσης ελληνικής επιχείρησης. Δρούμε ως χρηματοδότες και σύμβουλοι για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, διευκολύνοντας την πράσινη μετάβασή τους, τον ψηφιακό μετασχηματισμό τους και την ενίσχυση της εταιρικής διακυβέρνησής τους, καθώς τα  κριτήρια του ESG λαμβάνονται πλέον υπόψη στην πιστωτική αξιολόγηση των χορηγήσεων για όλες τις επιχειρήσεις. Το πρώτο μέλημά μας σήμερα είναι να στηρίξουμε και να επιταχύνουμε την αναπτυξιακή πορεία της χώρας και της οικονομίας, χέρι-χέρι με τις πρωτοπόρες ελληνικές επιχειρήσεις.».

Στην τοποθέτησή του ο Διευθύνων Σύμβουλος της Grant Thornton, κ. Βασίλειος Καζάς, δήλωσε τα εξής: «Σήμερα βραβεύουμε για ακόμη μία φορά την επιχειρηματικότητα που διασφαλίζει ένα καλύτερο αύριο. Μια σύγχρονη ανθρωποκεντρική επιχειρηματικότητα που καινοτομεί με όραμα και σκοπό, αντέχει στις συνεχώς μεταβαλλόμενες ανάγκες και εξελίσσεται μέσα από αυτές, επενδύοντας ταυτόχρονα και στην ελληνική οικονομία. Για πέμπτη συνεχή χρονιά η Grant Thornton και η Eurobank βλέπουμε τις επιχειρήσεις να αγκαλιάζουν το θεσμό μας, ο οποίος στηρίζει και επιβραβεύει επιχειρήσεις που συνδυάζουν τις υψηλές οικονομικές επιδόσεις με μία επιτυχημένη επιχειρηματική ιστορία, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στη διαμόρφωση ενός νέου τοπίου επιχειρηματικότητας και εργασιακής κουλτούρας στη χώρα. Η σύγχρονη επιχειρηματικότητα που βραβεύουμε σήμερα μετατρέπει τα εμπόδια που έφερε η κρίση της πανδημίας σε ευκαιρίες, θεμελιώνοντας τις βάσεις για μία βιώσιμη επιχειρηματική και κοινωνική ανάπτυξη. Είναι πλέον υποχρέωση όλων μας στον επιχειρηματικό και μη κόσμο να κοιτάξουμε το αύριο κατάματα και να εξελιχτούμε μέσα από τις προκλήσεις που φέρνει. Γι’ αυτό, συνεχίζουμε σταθερά να στηρίζουμε τους πρωταγωνιστές του επιχειρείν, αλλά και κάθε προσπάθεια που δημιουργεί αξία και δίνει νέα πνοή στην οικονομία της χώρας μας.».

Οι έξι επιχειρήσεις που διακρίθηκαν είναι οι εξής:

Δυναμική Ανάπτυξη | ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ Α.Β.Ε.Ε.

Έρευνα & Καινοτομία | FLEXOPACK ΑΕΒΕΠ

Εξωστρέφεια | ΟΜΙΛΟΣ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ

Ψηφιακή Εξέλιξη | SKROUTZ A.E.

Environmental, Social & Governance | VITEX A.E.

Επιχειρηματική Αριστεία | ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ (COSTAMARE Inc., ΤΕΜΕΣ Α.Ε., FALIRO HOUSE A.E., Ίδρυμα «Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου»)

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News