ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΟΑΕΔ: Αλλαγή φιλοσοφίας με συμβούλους για εργαζομένους και επιχειρήσεις

ΟΑΕΔ: Αλλαγή φιλοσοφίας με συμβούλους για εργαζομένους και επιχειρήσεις

Μέσω τροπολογίας του Υπουργείου Εργασίας αρχίζει ο μετασχηματισμός του ΟΑΕΔ που περνά και μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης. Θα παρέχονται συμβουλευτικές υπηρεσίες μέσω του ΟΑΕΔ  ώστε να υπάρξει καλύτερη σύζευξη μεταξύ της προσφοράς και της ζήτησης εργασίας.

Η αρχή του εκσυγχρονισμού του ΟΑΕΔ γίνεται από τα Κέντρα Προώθησης της Απασχόλησης. Στο δυναμικό των Κέντρων Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) του ΟΑΕΔ εντάσσονται Εργασιακοί Σύμβουλοι, που θα χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: Τους συμβούλους αναζητούντων εργασίας και του συμβούλους εργοδοτών.

Διαβάστε ακόμη:

Αλλάζει ο ΟΑΕΔ – Ψηφιακός μετασχηματισμός σε εξέλιξη
Ό,τι χρειάζεται να ξέρετε για το νέο app του ΟΑΕΔ

Οι πρώτοι θα έχουν ως στόχο να προετοιμάσουν τους ανέργους για την ένταξη/επανένταξή τους στην αγορά. Οι σύμβουλοι αναζητούντων εργασίας θα προχωρούν στη δημιουργία προφίλ του ανέργου, θα υπάρχει συνέντευξη με τον ενδιαφερόμενο άτομο αλλά μαζί θα συντάσσουν και το Ατομικό Σχέδιο Δράσης κατόπιν συμφωνίας.

Από την άλλη οι σύμβουλοι εργοδοτών θα υποστηρίζουν τις επιχειρήσεις που απευθύνονται στα ΚΠΑ 2 όταν θα αναζητούν προσωπικό. Συγκεκριμένα ο σύμβουλος εργοδοτών θα αναπτύσσει σχέσεις συνεργασίας με τις επιχειρήσεις, θα αναλύει τις ανάγκες των επιχειρήσεων, θα εντοπίζει τις κενές θέσεις εργασίας των επιχειρήσεων ενώ θα μεριμνά για την ταχεία κάλυψη των κενών θέσεων με άτομα που διαθέτουν τα κατάλληλα προσόντα και δεξιότητες.

Η πρόσληψη των εξειδικευμένων Εργασιακών Συμβούλων θα γίνει με  χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης ενώ θα υπάρχει έλεγχος νομιμότητας από το ΑΣΕΠ για τις ανάγκες εφαρμογής των Δράσεων σχετικά με τις Ενεργητικές Πολιτικές Απασχόλησης μέχρι την ολοκλήρωσή τους.

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News