Business & Finance Πέμπτη 30/09/2021, 19:10
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

BAT: Νέες επενδύσεις και 200 επιπλέον θέσεις εργασίας στην Ελλάδα

BAT: Νέες επενδύσεις και 200 επιπλέον θέσεις εργασίας στην Ελλάδα

Την ενίσχυση των επενδύσεων στην Ελλάδα και τη δημιουργία 200 νέων θέσεων εργασίας, με αντικείμενο την τεχνολογία και την επιστήμη, ανακοίνωσε η British American Tobacco (BAT), μία από τις μεγαλύτερες καπνοβιομηχανίες διεθνώς. 

Το επενδυτικό πλάνο εδράζεται κυρίως στον τομέα της καινοτομίας, και ειδικότερα στο προϊόν θέρμανσης καπνού glo και το προϊόν ατμίσματος Vuse. 

Στο πλαίσιο αυτό, η ΒΑΤ προχωράει στην επέκταση του ελληνικού προϊοντικού χαρτοφυλακίου, προσθέτοντας και νέες επιλογές που βασίζονται στην τεχνολογία, όπως το προϊόν ατμίσματος Vuse ePod 2.

Διαβάστε επίσης: Λαθρεμπόριο τσιγάρων: Πόσα εκατομμύρια στοιχίζει στο δημόσιο

Υπενθυμίζεται ότι τα τελευταία χρόνια, η BAT έχει συμβάλει με 3,2 δισ. ευρώ στα δημόσια έσοδα, στηρίζοντας την ελληνική οικονομία εν μέσω κρίσης. 

Ταυτόχρονα, η επιλογή του Πειραιά ως Διεθνούς Διαμετακομιστικού Κέντρου, όπου διακινούνται ετησίως προϊόντα αξίας 1,1 δισ. ευρώ και 2,5 εκατ. εμπορευματοκιβώτια, έχει συνεισφέρει σημαντικά στην απασχόληση και την εμπορευματική κίνηση στο λιμάνι.  

Διαβάστε επίσης: Philip Morris: Tα «Μarlboro» λένε «αντίο» στη Βρετανία

Η εταιρεία στηρίζει, ακόμη, περίπου 30.000 εργαζόμενους στο δίκτυο λιανοπωλητών και διανομέων, καθώς και περίπου 10.000 εργαζόμενους στην καπνοπαραγωγή, με τουλάχιστον 10 εκατ. ευρώ ετησίως στους Έλληνες αγρότες για την αγορά καπνού σε σταθερή βάση.   

Τι είναι το glo   

Το glo είναι το προϊον θέρμανσης καπνού της ΒΑΤ που συνδυάζει την προηγμένη τεχνολογία θέρμανσης καπνού με τις ράβδους καπνού Neo, οι οποίες είναι ειδικά σχεδιασμένες για χρήση με την συσκευή.  

Το Vuse είναι η κορυφαία μάρκα προϊόντων ατμίσματος της British American Tobacco με πάνω από 4,5 εκατομμύρια καταναλωτές παγκοσμίως. 

Το Vuse ePen 3 αναδείχθηκε «Προϊόν της Χρονιάς 2021» στην κατηγορία ατμίσματος με ανεξάρτητη έρευνα καταναλωτών που διεξήγαγε η IRI σε 3.200 καταναλωτές στην Ελλάδα, στο μεγαλύτερο και σημαντικότερο θεσμό βράβευσης διεθνώς σχετικά με την καινοτομία καταναλωτικών προϊόντων. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News