Business & Finance Παρασκευή 24/09/2021, 17:53
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΤΑΔ: Διαγωνισμός για τουριστικό ακίνητο στην Κομοτηνή

ΕΤΑΔ: Διαγωνισμός για τουριστικό ακίνητο στην Κομοτηνή

Την έναρξη διαγωνισμού για την αξιοποίηση του ακινήτου, το οποίο βρίσκεται στην παραλία Ίμερου, 23 χιλιόμετρα νότια της Κομοτηνής, ανακοίνωσε η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ).

Η αξιοποίηση αφορά τη μακροχρόνια εκμίσθωση του οικοπέδου, είτε τμηματικά είτε εξ ολοκλήρωση.

Το ακίνητο, με κωδικό ΑΒΚ 1902, έχει καταγραφεί από το 2003 ως παλαιός αιγιαλός, βρίσκεται εκτός σχεδίου, είναι παραθαλάσσιο και έχει επίπεδη μορφολογία. Τέμνεται σε δύο τμήματα από την επαρχιακή οδό, ενώ έχει συνολικό εμβαδόν άνω των 3.400 στρεμμάτων.

Βρίσκεται εντός του Εθνικού Πάρκου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΕΠΑΜΑΘ) και κατά το μεγαλύτερος μέρος του εντός περιοχής Ramsar.

Το ακίνητο ενδείκνυται για την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού και άλλων δραστηριοτήτων, όπως τουριστικές εγκαταστάσεις ξενοδοχειακών καταλυμάτων, συνεδριακά κέντρα, ξενώνες και κατασκηνώσεις, εγκαταστάσεις αναψυχής (εστιατόρια, ταβέρνες, αναψυκτήρια), αθλητικές εγκαταστάσεις κέντρα πολιτισμού, θεματικά πάρκα, που θα λαμβάνουν υπόψη την προστασία, την ανάδειξη και αξιοποίηση του πλούσιου φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος της περιοχής.

Οι προτάσεις των ενδιαφερομένων θα πρέπει να κατατεθούν σε κλειστό φάκελο στα κεντρικά Γραφεία της ΕΤΑΔ (Βουλής 7, 105 62 Αθήνα, Πρωτόκολλο, 2ος όροφος) έως την 15η Δεκεμβρίου 2021 και ώρες 09.00-16.00.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News