Business & Finance Παρασκευή 17/09/2021, 22:53
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μητσοτάκης στο Reuters: Η Ελλάδα θα επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα το 2023

Μητσοτάκης στο Reuters: Η Ελλάδα θα επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα το 2023

Η Ελλάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο για να επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα από το 2023, διαμήνυσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο Reuters, εκφράζοντας ταυτόχρονα την πεποίθηση ότι η χώρα θα εξασφαλίσει επενδυτική βαθμίδα πιο γρήγορα απ΄ό,τι αναμένεται. 

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα έδειξε ανθεκτικότητα στην κρίση που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού, προσθέτοντας ότι φέτος η χώρα πιθανότατα θα ξεπεράσει τον προβλεπόμενο στόχο για τα έσοδα από τον τουρισμό.

«Θεωρώ ότι τα δημοσιονομικά μας είναι πλήρως βιώσιμα. Η Ελλάδα φαίνεται να βρίσκεται σε πορεία να ξεπεράσει το 50% των τουριστικών εσόδων του 2019», είπε ο κ.Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι αυτός ήταν ένας παράγοντας που ώθησε σε ανοδική αναθεώρηση των προβλέψεων για τον ρυθμό ανάπτυξης του 2021 την προηγούμενη εβδομάδα, αναφερόμενος στην επικαιροποίηση των προοπτικών ανάπτυξης για φέτος στο 5,9% από την αρχική εκτίμηση για 3,6%.

«Προφανώς θα κάνουμε λογαριασμό στο τέλος της τουριστικής περιόδου. Ωστόσο, οι πρώτες ενδείξεις καταδεικνύουν ότι θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τον στόχο που έχουμε θέσει στον προϋπολογισμό. Είναι άλλωστε και ένας από τους λόγους για τους οποίους αναθεωρήσαμε επί τα βελτίω τις προβλέψεις μας για την ανάπτυξη το 2021», σημείωσε ο πρωθυπουργός

Καταλήγοντας, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η Ελλάδα μετατρέπεται γρήγορα σε ελκυστικό προορισμό για ξένες επενδύσεις και σε άλλους τομείς, πέρα από τους παραδοσιακούς τομείς, όπως ο τουρισμός και η ψυχαγωγία.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News