Business & Finance Τετάρτη 15/09/2021, 12:25
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βιομηχανία: Άλμα της παραγωγής στην Ευρωζώνη – Υψηλές πτήσεις για την Ελλάδα

Στο +7,7% η ετήσια άνοδος στη ζώνη του ευρώ

Βιομηχανία: Άλμα της παραγωγής στην Ευρωζώνη – Υψηλές πτήσεις για την Ελλάδα

Περαιτέρω βελτίωση εμφάνισε τον Ιούλιο του 2021 η βιομηχανική παραγωγή στις χώρες της Ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Eurostat.

Πιο συγκεκριμένα, ο εποχικά προσαρμοσμένος δείκτης αυξήθηκε κατά 1,5% στη ζώνη του ευρώ και κατά 1,4% στην Ε.Ε. σε σχέση με τον Ιούνιο του 2021, όταν είχε μείνει σχεδόν αμετάβλητος.

Ακόμη υψηλότερη ήταν η άνοδος σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2020, καθώς η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά 7,7% στην Ευρωζώνη και κατά 8,3% στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι παραπάνω εντυπωσιακές επιδόσεις οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στην παραγωγή των ενδιάμεσων αγαθών, η οποία διευρύνθηκε κατά 11,2%. Ταυτόχρονα, τα μη διαρκή καταναλωτικά προϊόντα ενισχύθηκαν κατά 10,1%

Σε επίπεδο χωρών, η υψηλότερη άνοδος παρατηρήθηκε στο Βέλγιο, όπου κατεγράφη άλμα 26,4%. Ακολούθησε η Ιρλανδία με 19,2% και η Λιθουανία με 15%. Ενδεικτικό του θετικού κλίματος ήταν το γεγονός ότι μόνο στην Πορτογαλία σημειώθηκε πτώση (0,1%).

Όσον αφορά την περίπτωση της Ελλάδας, η βιομηχανική παραγωγή ενισχύθηκε κατά 2,4% σε μηνιαίο επίπεδο (σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2021) και κατά 8% σε ετήσιο επίπεδο (σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2020).

Βιομηχανία: Άλμα της παραγωγής στην Ευρωζώνη – Υψηλές πτήσεις για την Ελλάδα-1

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News