Business & Finance Κυριακή 12/09/2021, 14:16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Δεν σχεδιάζεται επέκταση προς το παρόν

Δεν μπορεί να αποκλειστεί στο μέλλον

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Δεν σχεδιάζεται επέκταση προς το παρόν

Αυτή τη στιγμή δεν είναι στις προθέσεις του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης η επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού σε άλλους κλάδους εργαζομένων. Ωστόσο είναι κάτι που δεν μπορεί να αποκλειστεί. Αυτό επεσήμανε ο πρωθυπουργός κατά τη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ

Ερωτηθείς για το σενάρια που θέλουν τον υποχρεωτικό εμβολιασμό να επεκτείνεται σε κλάδους όπως τα σώματα ασφαλείας και οι εκπαιδευτικοί, ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Δεν είναι στις προθέσεις μου να επεκτείνω περαιτέρω την υποχρεωτικότητα σε αυτές τις κατηγορίες. Δεν μπορώ να το αποκλείσω, αλλά αυτή την στιγμή δεν είναι στις προθέσεις μου».

Όπως εξήγησε προς το παρόν «θα επιμείνουμε στην στρατηγική των εμβολιασμών με πειθώ», αλλά τα πάντα θα εξαρτηθούν από την εξέλιξη της πανδημίας. 

Ερωτηθείς αν η τρίτη δόση του εμβολίου για τονρωνοϊό θα είναι υποχρεωτική για τις επαγγελματικές κατηγορίες που ισχύει ο υποχρεωτικός εμβολιασμός απάντησε καταφατικά.

Ανέφερε ακόμη πως τα επιστημονικά δεδομένα κατατείνουν στην ανάγκη να κάνει την 3η δόση ένα σημαντικό κομμάτι του πληθυσμού. Προφανώς η επιτροπή παίρνει τις αποφάσεις αλλα θεωρώ απαραίτητο να γίνει η τρίτη δόση στους ανοσοκατασταλμένους σε όσους ειναι άνω των 60 και όταν παρέλθει ένα σημαντικό χρονικό διάστημα – θα μας το υποδείξει η Επιτροπή Εμβολιασμών – πρέπει να γίνει σε όσους έκαναν το εμβόλιο νωρίς».

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News