Business & Finance Σάββατο 21/08/2021, 14:47
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πυρόπληκτοι: Κάθε Τρίτη και Παρασκευή οι πληρωμές αποζημιώσεων

«Θα αποζημιωθούν όλοι»

Πυρόπληκτοι: Κάθε Τρίτη και Παρασκευή οι πληρωμές αποζημιώσεων

Κάθε Τρίτη και Παρασκευή θα γίνονται οι καταβολές στους πυρόπληκτους πολίτες – δικαιούχους των αποζημιώσεων, όπως γνωστοποίησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Η διαδικασία θα συνεχιστεί μέχρι να αποζημιωθούν όλοι. Πληρωμές θα γίνονται κάθε Τρίτη και Παρασκευή» τόνισε, χαρακτηριστικά, μιλώντας στο τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Τόνισε δε, ότι «κανείς από όσους επλήγησαν δεν θα μείνει απροστάτευτος», ενώ διαβεβαίωσε ότι θα υπάρχει «ταχύτητα – διαφάνεια – δικαιοσύνη στην καταβολή».

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Παρασκευή, καταβλήθηκαν οι πρώτες αποζημιώσεις, ύψους 3,7 εκατ. ευρώ, σε 528 δικαιούχους.

Οι πυρόπληκτοι (όσοι επλήγησαν από τις 27/7 έως τις 13/8 ανά την επικράτεια) μπορούν να εισέλθουν στην πλατφόρμα arogi.gov.gr και να υποβάλλουν μια ενιαία αίτηση, προκειμένου να λάβουν: 

  • Προσωρινή οικονομική ενίσχυση για κατοικίες και κτιριακές εγκαταστάσεις φυσικών ή νομικών προσώπων, έναντι στεγαστικής συνδρομής.
  • Προσωρινή οικονομική ενίσχυση φυσικών προσώπων για αποζημίωση οικοσκευής.
  • Προσωρινή οικονομική ενίσχυση επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένων των αγροτικών εκμεταλλεύσεων, και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα φορέων, έναντι επιχορήγησης για την αντιμετώπιση ζημιών.
  • Απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ για τα έτη 2021, 2022 και 2023.
  • Επιδότηση προσωρινής στέγασης στην περίπτωση που η κύρια κατοικία σας έχει χαρακτηριστεί προσωρινά ακατάλληλη ή επικίνδυνη για χρήση.

Τα οριστικά ποσά των αποζημιώσεων θα καθοριστούν μετά την ολοκλήρωση του δευτεροβάθμιου ελέγχου των αρμόδιων κλιμακίων και σε περίπτωση που διαπιστωθεί δυσαναλογία μεταξύ της προκαταβολής και του τελικού ποσού, η διαφορά θα επιστραφεί στην εφορία ως αχρεωστήτως καταβληθέν εντόκως.

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News