Business & Finance Παρασκευή 16/07/2021, 12:37
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ε65: Παραδόθηκαν τα πρώτα 14 χλμ του νότιου τμήματος

Ε65: Παραδόθηκαν τα πρώτα 14 χλμ του νότιου τμήματος

Τα πρώτα 14 χιλιόμετρα από τα συνολικά 32 του νότιου τμήματος του Ε65 εγκαινίασε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, λίγες ημέρες μετά την έγκριση της σύμβασης για την κατασκευή και του βόρειου τμήματος του αυτοκινητόδρομου.

Το νότιο τμήμα, το οποίο παραδόθηκε σήμερα στην κυκλοφορία, αφορά το τμήμα του Ε65 από την ένωση με την εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης έως τον Κόμβο Ξυνιάδας.

Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα, πρόκειται για ένα «έργο μεγάλης οικονομικής και κοινωνικής σημασίας, αφού μηδενίζει την απομόνωση κρίσιμων περιοχών του ελλαδικού χώρου, φέρνοντάς τες, με ασφάλεια και ταχύτητα, στον λοιπό χώρο».

«Είναι σαφές ότι ο Ε65 θα δημιουργήσει σημαντικά οφέλη για τη γεωργική και την κτηνοτροφική παραγωγή, τη μεταποίηση, τη βιομηχανική παραγωγή και τις υπηρεσίες.Το έργο αυτό θα δημιουργήσει πολλές νέες, άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας, τόσο κατά την κατασκευή του όσο, κυρίως, κατά τη λειτουργία του» συνέχισε ο υπουργός Οικονομικών.

Υπενθυμίζεται ότι η κατασκευή του Ε65 ξεκίνησε στα μέσα της δεκαετίας του ‘00. Ωστόσο, η οικονομική κρίση που ακολούθησε έβαλε στον «πάγο» τα έργα, τα οποία εκκίνησαν εκ νέου το 2015 υπό την προηγούμενη κυβέρνηση.

Τα έργα του βόρειου τμήματος, τα οποία θα χρειαστούν για να περατωθούν 36 μήνες, θα χρηματοδοτηθούν εξ ολοκλήρου από το Ταμείο Ανάκαμψης. Το ποσό ανέρχεται σε περίπου 450 εκατ. ευρώ.

«Με την ολοκλήρωση και αυτού του τμήματος, η Λαμία, η Κεντρική Ελλάδα και όχι μόνο, πέραν των άλλων, συνδέεται ταχύτερα και ασφαλέστερα με την Ιταλία, την Κεντρική, Δυτική και Βόρεια Ευρώπη» σχολίασε ο κ. Σταϊκούρας.

k-mitsotakis-gia-e65-to-eipame-to-kaname0

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News