ΥΠΟΔΟΜΕΣ

Αθανασίου: Στα 1,2 δισ. ευρώ οι πωλήσεις στο Ελληνικό μέχρι τέλος του έτους

Αθανασίου: Στα 1,2 δισ. ευρώ οι πωλήσεις στο Ελληνικό μέχρι τέλος του έτους

Στα 1,2 δισ. ευρώ αναμένεται να φτάσουν μέχρι το τέλος του έτους οι εκτιμώμενες προπωλήσεις και πωλήσεις κατοικιών και οικοπέδων στο Ελληνικό, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development Οδυσσέας Αθανασίου σε επενδυτική ημερίδα που πραγματοποιήθηκε σήμερα. 

Ο κ. Αθανασίου ανέφερε ότι ήδη οι συμφωνημένες προπωλήσεις κατοικιών και οι πωλήσεις οικοπέδων ανέρχονται στα 700 εκατ. ευρώ, χαρακτηρίζοντας «ασύλληπτη για κάθε νου την επιτυχία των προπωλήσεων». 

Αναφορικά με το μεγάλο εμπορικό κέντρο που σχεδιάζει η εταιρεία στην έκταση του Ελληνικού, το Vouliagmenis Mall, η εκδήλωση ενδιαφέροντος από εταιρείες/καταστηματάρχες ανέρχεται σε 60% πριν από την επίσημη παρουσίαση των σχεδίων. «Εχουμε θετικές ταμειακές ροές πριν ακόμα αρχίσει το έργο. Είναι ασύλληπτο το επίπεδο των προπωλήσεων», είπε χαρακτηριστικά. 

Αθανασίου: Στα 1,2 δισ. ευρώ οι πωλήσεις στο Ελληνικό μέχρι τέλος του έτους-1

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Lamda Development, η εταιρεία δίδει μεγάλη έμφαση στην πρόσληψη στελεχών από το εξωτερικό με αντίστοιχη εμπειρία – brain gain – με το 25% των νέων προσλήψεων να είναι Έλληνες που εργάζονταν στο εξωτερικό. Ο κ. Αθανασίου είπε ακόμη ότι η Lamda Development δίδει τεράστια σημασία στη διαφάνεια και ακεραιότητα στις προμήθειες.

Επιπλέον, ο κ. Αθανασίου υπογράμμισε ότι η εκτιμώμενη μέση ετήσια αύξηση της καθαρής εσωτερικής αξίας ανά μετοχή στην πρώτη φάση του Ελληνικού (μέχρι το 2025) υπολογίζεται να φτάσει και να ξεπεράσει το 25%, ενώ η εκτιμώμενη συνολική καθαρή εσωτερική αξία (NAV) της Lamda το 2025 θα ανέλθει στα 3 δισ.ευρώ, δηλαδή εκτιμάται ότι το NAV της εταιρείας σχεδόν θα τριπλασιαστεί του κατά την πρώτη πενταετία. 

Τέλος, ο κ. Αθανασίου σημείωσε ότι τα εμπορικά κέντρα επανέρχονται  στην πρωθύστερη της πανδημίας θέση τους.

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News