Business & Finance Πέμπτη 15/07/2021, 17:57
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στη Hines με 125 εκατ. ευρώ το ξενοδοχείο Capsis στην Κρήτη

Στη Hines με 125 εκατ. ευρώ το ξενοδοχείο Capsis στην Κρήτη

Η Hines ήταν η «νικήτρια» του διαγωνισμού για το ιστορικό ξενοδοχείο Capsis στην Κρήτη, προσφέροντας 125 εκατ. ευρώ έναντι 86 εκατ. ευρώ που προσέφερε η κοινοπραξία Prodea – Παπαλέκκα.

Ο πλειστηριασμός αφορούσε το ξενοδοχειακό συγκρότημα «Out of the Blue Capsis Elite Resort» στην Αγία Πελαγία Κρήτης, συμφερόντων της Ντίας Καψή, το οποίο είχε τεθεί υπό ειδική διαχείριση του 2020.

Κι αυτό, διότι οι συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές της εταιρείας άγγιζαν τα 180 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 150 εκατ. ευρώ αφορούσαν τις τράπεζες Eurobank και Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων.

Το εμβληματικό ξενοδοχείο ανακατασκευάστηκε πλήρως το 2006 και βρίσκεται σε μια από τις ωραιότερες χερσονήσους του νησιού, με προνομιακή θέση σε έκταση 168 στρεμμάτων και συνολικούς δομημένους χώρους 34.000 τετραγωνικών μέτρων.

Αποτελείται από ένα πολυτελές παραθαλάσσιο ξενοδοχειακό συγκρότημα, το οποίο περιλαμβάνει all-suite ξενοδοχείο, ιδιωτικές σουίτες, μεζονέτες και βίλες με ιδιωτική πισίνα και εγκαταστάσεις αναψυχής και ευεξίας.

Η Hines έχει επενδύσει αρκετές φορές στον ελληνικό real estate, αποκτώντας μια σειρά ακινήτων, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα το Athens Ledra (νύν Grand Hyatt) επί της λεωφόρου Συγγρού.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News