Business & Finance Τρίτη 13/07/2021, 20:55
ΥΠΟΔΟΜΕΣ

Καραμανλής: Σε 2 χρόνια, υπογράψαμε έργα 4πλάσιου ύψους από ό,τι ο ΣΥΡΙΖΑ σε 4,5 χρόνια

Καραμανλής: Σε 2 χρόνια, υπογράψαμε έργα 4πλάσιου ύψους από ό,τι ο ΣΥΡΙΖΑ σε 4,5 χρόνια

Στο πρόγραμμα των μεγάλων έργων υποδομών, που θα αλλάξει τη χώρα και το οποίο βρίσκεται ακόμη στην αρχή, αναφέρθηκε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής, κατά τη συζήτηση στη Βουλή για το Βόρειο Τμήμα του Ε65, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι μέσα σε δύο χρόνια η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, συμβασιοποίησε έργα τετραπλάσιου ύψους από ό,τι ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα σε 4,5 χρόνια.

Ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι το σχέδιο νόμου «Κύρωση της από 24.06.2021 Συμφωνίας Τροποποίησης Διατάξεων της από 31.05.2007 Σύμβασης Παραχώρησης για το Έργο ‘‘Μελέτη, Κατασκευή, Χρηματοδότηση, Λειτουργία, Συντήρηση και Εκμετάλλευση του Αυτοκινητοδρόμου Κεντρικής Ελλάδος (Ε65)”», σημαίνει ότι πλέον το σημαντικό αυτό έργο, που έχει περάσει από χίλια κύματα, μπαίνει στη φάση της κατασκευής.

Σημείωσε πως όταν ανέλαβε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, το Νότιο Τμήμα του Ε65 προχωρούσε με αργούς ρυθμούς, ενώ το Βόρειο Τμήμα παρέμενε μπλοκαρισμένο και χωρίς χρηματοδότηση. «Σήμερα, στο Νότιο Τμήμα προχωράμε με ρυθμό κατά 50% ταχύτερο κι έτσι έχουμε ήδη φτάσει στο 70% του έργου» ανέφερε. Μάλιστα κάλεσε στα εγκαίνια μέρους του Νοτίου Τμήματος σε λίγες ημέρες τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χρήστο Σπίρτζη.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών τόνισε επίσης ότι η Κυβέρνηση προχωρά ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα έργων, συνολικού ύψους 13 δισ. ευρώ.

Αναφερόμενος στα 4,5 χρόνια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Ο κ.Καραμανλής τόνισε ότι συμβασιοποίησε έργα συνολικού ύψους κάτω από 800 εκατομμύρια ευρώ, συγκριτικά με τα έργα συνολικού ύψους άνω των 3,2 δισ.ευρώ που συμβασιοποίησε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. 

Η σημασία του Βορείου Τμήματος του Ε65

Ο κ. Καραμανλής ανέφερε ότι το Βόρειο Τμήμα του Ε65 εκτείνεται από τα Τρίκαλα ως την Εγνατία, έχει μήκος 70,5 χιλιόμετρα και προϋπολογισμό 442 εκατομμύρια ευρώ. Θα είναι ένας υπερσύγχρονος αυτοκινητόδρομος με διατομή 2+2 λωρίδες και ΛΕΑ. Η διάρκεια κατασκευής του εκτιμάται στα 3 χρόνια.

Τόνισε ότι το σπουδαίο αυτό έργο σημαίνει γρήγορες, φιλικές προς το περιβάλλον και πάνω απ’ όλα ασφαλείς μετακινήσεις. Δεν συνδέει μόνο την Αθήνα με τη Δυτική Μακεδονία. Αλλά και με την Ιταλία, μέσω του Λιμανιού της Ηγουμενίτσας, τα Δυτικά Βαλκάνια και μέσω αυτών την Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη.

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News