ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πόσα Tesla έχουν πουληθεί στην Ελλαδα

Πόσα Tesla έχουν πουληθεί στην Ελλαδα

Συνολικά 113 μοντέλα της Tesla ταξινομήθηκαν μόνο τον Ιούνιο στην Ελλάδα, όπως προκύπτει από τα μηνιαία στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), τα οποία επιβεβαιώνουν το ολοένα και μεγαλύτερο ενδιαφέρον των Ελλήνων για τα ηλεκτρικά οχήματα του Έλον Μασκ.

Είναι χαρακτηριστικό δε, ότι ο συγκεκριμένος αριθμός για το σύνολο του α’ εξαμήνου του 2021 (Ιανουάριος – Ιούνιος) αυξάνεται στο εντυπωσιακό 330, εκ των οποίων τα 317 ήταν καινούρια (13 ήταν μεταχειρισμένα).

Την ίδια ώρα, για όλο το 2020 είχαν διατεθεί στην Ελλάδα 22 μοντέλα της Tesla και για όλο το 2019 μόλις… δύο.

Πέραν της ευρύτερης στροφής προς την ηλεκτροκίνηση και τις «πράσινες» μορφές μετακίνησης, στην εκρηκτική άνοδο των ταξινομήσεων Tesla συμβάλλει και το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών, το οποίο παρέχει σειρά κινήτρων για την αγορά ηλετρικών αυτοκινήτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία δραστηριοποείται στην Ελλάδα μέσω ενός pop-up καταστήματος στο Golden Hall, προκειμένου οι καταναλωτές να γνωρίσουν από κοντά τα μοντέλα της εταιρείας. Διαθέτει δε, και κέντρο service.

Όσον αφορά το ερώτημα ποιο ήταν το πιο δημοφιλές μοντέλο της Tesla, η απάντηση είναι το Model 3, το οποίο θεωρείται το σχετικά το πιο προσιτό, με την τιμή αγοράς να ξεκινάει από τα 45.990 ευρώ.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News