Business & Finance Τρίτη 6/07/2021, 19:05
Ν. ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ

Αποκλειστικά με καθήμενους η διασκέδαση – «Καμπανάκι» από Ν. Χαρδαλιά

Λουκέτο και πρόστιμο 5.000 ευρώ από την 1η παράβαση

Αποκλειστικά με καθήμενους η διασκέδαση – «Καμπανάκι» από Ν. Χαρδαλιά

Καμπανάκι για τη λειτουργία των χώρων ψυχαγωγίας και εστίασης έκρουσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, μετά την αλματώδη αύξηση των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού.

Το κυβερνητικό στέλεχος, μεταξύ άλλων, επεσήμανε ότι από τις 8 Ιουλίου όλοι οι χώροι διασκέδασης και ψυχαγωγίας θα λειτουργούν αποκλειστικά με καθήμενους και τήρηση όλων των απαιτούμενων μέτρων προστασίας. 

Ταυτόχρονα, προειδοποίησε ότι όσες επιχειρήσεις προβαίνουν σε παραβίαση της νομοθεσίας θα αντιμετωπίζουν ποινή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας από την 1η παράβαση, η οποία θα εφαρμόζεται από την αμέσως επόμενη ημερα. Παράλληλα, θα επιβάλλεται πρόστιμο 5.000 ευρώ.

Σε περίπτωση και δεύτερης παράβασης, το πρόστιμο θα είναι ακόμη υψηλότερο, ενώ αν υπάρξει και τρίτη παράβαση, τότε θα προβλέπεται αφαίρεση της άδειας λειτουργίας. 

Υπενθυμίζεται ότι η έκτακτη ενημέρωση του κ. Χαρδαλιά επήλθε μετά την ανακοίνωση των νέων κρουσμάτων Covid-19, τα οποία το τελευταίο 24ωρο ανήλθαν σε 1.797, το υψηλότερο επίπεδο του τελευταίου τουλάχιστον ενός μήνα.

Το «καμπανάκι» είχε χτυπήσει από το περασμένο Σάββατο (3/7), όταν καταγράφηκαν 1.001 κρούσματα. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News