Business & Finance Πέμπτη 1/07/2021, 20:22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σκυλακάκης: Τα 19 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης θα δημιουργήσουν μόχλευση 60 δισ.

Σκυλακάκης: Τα 19 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης θα δημιουργήσουν μόχλευση 60 δισ.

«Ο στόχος είναι τα 19 δισεκατομμύρια ευρώ που θα πάρει η χώρα μας από το Ταμείο Ανάκαμψης – όπου τα 17,8 δις αφορούν επιδοτήσεις και το 1,2 δις αφορά διαφορά επιτοκίων – να δημιουργήσουν μία μόχλευση περίπου της τάξης των 60 δισεκατομμυρίων ευρώ», τόνισε ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης, μιλώντας σε πάνελ του Φόρουμ των Δελφών, στο Ευρωπαϊκό Συνεδριακό Κέντρο των Δελφών.

«Είναι ό,τι πιο φιλόδοξο έχουμε ως στόχο και δεν υπάρχει ανάλογο προηγούμενο», είπε χαρακτηριστικά.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών μίλησε για τα πολλά και χρήσιμα επενδυτικά εργαλεία που έχει το Υπουργείο Οικονομικών στη διάθεσή του, όπως επιδοτήσεις στην βιομηχανία, επιδοτήσεις σε ερευνητικά προγράμματα, αλλά και η αξιοποίηση του προγράμματος Εξ-Οικονομώ.

Για να πάρει μία επιδότηση ο δημόσιος τομέας από το Ταμείο Ανάκαμψης, έχει ως απαραίτητη προϋπόθεση και την κινητοποίηση του ιδιωτικού τομέα ( δήμοι, περιφέρειες), εξήγησε ο υπουργός.

Όπως και οι άλλοι υπουργοί, ο κ. Σκυλακάκης αναφέρθηκε στην ανάγκη αλλαγής του παραγωγικού μοντέλου και μίλησε για τις παθογένειες που μέχρι τώρα υπάρχουν. «Υπάρχει ένας ελέφαντας στο δωμάτιο και ονομάζεται γκρίζα οικονομία», ανέφερε. Οι συνέπειες από την αδήλωτη δραστηριότητα εταιρειών πρέπει να σταματήσει, διότι εμποδίζει την ανάπτυξη, την ψηφιοποίησή τους και τις εξαγωγές. Με την νέα πολιτική μικρότερης φορολογίας στις επιχειρήσεις 22+5, στοχεύουμε να σταματήσουμε την φοροδιαφυγή. «Πρέπει να καταλάβουν οι επιχειρήσεις ότι με τόσο χαμηλή φορολογία, δεν πρέπει να ασχολούνται με την φοροδιαφυγή», συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News