ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Call Center στο υπουργείο Εργασίας – Πώς θα λειτουργεί

Call Center στο υπουργείο Εργασίας – Πώς θα λειτουργεί

Το τελευταίο διάστημα οι υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας και οι διαδικασίες έχουν αλλάξει άρδην, έχουν απλοποιηθεί και πολλές έχουν ψηφιοποιηθεί. Έχουν δημιουργηθεί νέες ψηφιακές υπηρεσίες, όπως το myEFKAlive και το myOAEDlive, όπου οι πολίτες μπορούν να πραγματοποιούν ραντεβού με βιντεοκλήση με τις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ και του ΟΑΕΔ.

Ο πολίτης μπορεί να έχει όλες τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ στα χεριά του μέσω του OAEDapp. Mέχρι τον Νοέμβριο το σύνολο σχεδόν των νέων συντάξεων θα εκδίδεται ψηφιακά ενώ τρέχει και η ψηφιοποιήση των παλιών συνταξιοδοτικών αιτημάτων.

Ο Κωστής Χατζηδάκης επισημαίνει ότι έχει θέσει ως νούμερο ένα την εξυπηρέτηση του πολίτη. Μάλιστα σε χθεσινή ανάρτηση του στο Facebook τόνισε την θέση του αυτή «η αδιαφορία και η δεσποτική διάθεση απέναντι στους πολίτες δεν συγχωρούνται από κανέναν» τόνισε ο υπουργός Εργασίας. Το επόμενο μεγάλο βήμα όπως ανέφερε ο Υπουργός Εργασίας για την εξυπηρέτηση του πολίτη είναι το ενιαίο τηλεφωνικό κέντρο που αναμένεται να δημιουργηθεί. 

Πώς θα λειτουργεί το call Center

Η τηλεφωνική γραμμή θα αφορά ερωτήματα ασφάλισης και σύνταξης, απασχόλησης και επαγγελματικής κατάρτισης, παροχών κοινωνικής πρόνοιας, εργασίας και κοινωνικής αλληλεγγύης. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό οι πολίτες από οπουδήποτε στην Ελλάδα θα μπορούν άμεσα και να να εξυπηρετηθούν μέσω του ενιαίου αυτού αριθμού κατά τις εργάσιμες ημέρες  από Δευτέρα έως Παρασκευή.

Στην πρώτη γραμμή οι εργαζόμενοι θα απαντούν στα ερωτήματα των πολίτων. Στην περίπτωση  των πιο δύσκολων υποθέσεων τα αιτήματα των πολιτών θα διαβιβάζονται άμεσα στα επιμέρους backoffice των φορέων. Θα υπάρχει δηλαδή διαφορετικό backoffice για παράδειγμα για τον ΕΦΚΑ και διαφορετικό για τον ΟΑΕΔ όπου θα καταλήγουν τα αιτήματα των πολιτών που θα χρειάζονται περαιτέρω επεξεργασία.

Μάλιστα ο ενιαίος αριθμός του υπουργείου Εργασίας θα υποστηρίζει 24 ώρες το 24ώρο και 7 ημέρες την εβδομάδα καταγγελίες σχετικές με θέματα σεξουαλικής παρενόχλησης, κακοποίησης.

Με βάση τους σχεδιασμούς υπολογίζεται πως ο αριθμός των απαντημένων κλήσεων κάθε μήνα θα φθάνει στις 351.500. Η τηλεπικοινωνιακή υποδομή θα έχει τη δυνατότητα να υποδεχτεί άμεσα τουλάχιστον 100 εισερχόμενες κλήσεις ταυτόχρονα ενώ η μέση διάρκεια κλήσης υπολογίζεται σε 4,5 λεπτά και αφορά σε διαχειριστικό χρόνο που συμπεριλαμβάνει συνομιλία με τον πολίτη, ενημέρωση συστημάτων και αναμονή συνομιλίας για διερεύνηση, συμβουλευτική.

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News