Business & Finance Σάββατο 22/05/2021, 00:35
ΟΙΚΟΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Σιγή από Moody’s – Δεν εξέδωσε ανακοίνωση

Σιγή από Moody’s – Δεν εξέδωσε ανακοίνωση

Δεν εξέδωσε τελικά αξιολόγηση για την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας ο οίκος Moody’s το βράδυ της Παρασκευής, όπως αναμενόταν. 

H Moody’s αξιολογεί την Ελλάδα στο Ba3 από τις 6 Νοεμβρίου, οπότε είχε αναβαθμίσει το ελληνικό αξιόχρεο στο Βa3 από Β1, με σταθερή προοπτική, δηλαδή μία βαθμίδα χαμηλότερα από τους oίκους S&P και Fitch (στο BB). 

Υπενθυμίζεται ότι ο οίκος S&P αναβάθμισε στις 23 Απριλίου κατά μία βαθμίδα, στο ΒΒ από ΒΒ-, την πιστοληπτική του αξιολόγηση για την Ελλάδα, σε μία κίνηση που προκάλεσε θετική έκπληξη.

Ταυτόχρονα, άλλαξε σε θετική από σταθερή και την προοπτική του, επικαλούμενος την εντυπωσιακή βελτίωση των οικονομικών και δημοσιονομικών επιδόσεων της χώρας, γεγονός που υποδηλώνει ότι ενδέχεται να προχωρήσει και σε νέα αναβάθμιση εντός των επόμενων 12-18 μηνών, εάν η ανάκαμψη της χώρας αποδειχθεί ισχυρότερη των προβλέψεων. 

Oσο για τον οίκο Fitch διατήρησε την πιστοληπτική αξιολόγηση της χώρας μας αμετάβλητη στα τέλη Ιανουαρίου, λαμβάνοντας υπόψη την παράταση των περιοριστικών μέτρων και τις καθυστερήσεις στην εκστρατεία εμβολιασμού. Ο οίκος είχε τότε πιστοποιήσει την αξιολόγηση ΒΒ διατηρώντας σταθερή την προοπτική του, με την αξιολόγησή του να βρίσκεται δύο βαθμίδες κάτω από το investment grade.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News