Business & Finance Παρασκευή 14/05/2021, 22:45
ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ ΕΡΓΑ

Καλαφάτης: H Θεσσαλονίκη μπαίνει δυναμικά σε μια νέα εποχή

Καλαφάτης: H Θεσσαλονίκη μπαίνει δυναμικά σε μια νέα εποχή

Αισιόδοξος ότι η Θεσσαλονίκη εισέρχεται σε μια νέα εποχή ευκαιριών, εξωστρέφειας και ανάπτυξης, η οποία θα της επιτρέψει να εξελιχθεί στα επόμενα χρόνια σε κόμβο και προορισμό ανθρώπων και κεφαλαίων, εμφανίστηκε σήμερα ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας-Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, από το βήμα του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών. Επισήμανε την ανάγκη συλλογικής δράσης, επιμονής και ομόνοιας όλων των δυνάμεών της, αλλά και εφαρμογής φιλο-επιχειρηματικής αντίληψης, ώστε η πόλη να αξιοποιήσει στο έπακρον τις ευκαιρίες.

«Είμαι πολύ αισιόδοξος για τη Θεσσαλονίκη. Μπαίνουμε σε νέα εποχή. Το νερό μπήκε στο αυλάκι, τα έργα προχωρούν βάσει χρονοδιαγράμματος. Το ζητούμενο είναι ποια θα είναι η τοποθέτηση, το positioning της Θεσσαλονίκης από το 2021 και μετά. Για εμένα είναι μια σύγχρονη πόλη, που πρέπει να κοιτάζει προς τα πάνω, προς μια αγορά 350 εκατ. κατοίκων», σημείωσε ο κ. Σταύρος Καλαφάτης, τονίζοντας ότι η σημαντικότερη διασφάλιση για τη συνέχιση της υλοποίησης όλων των αναγκαίων έργων είναι η ύπαρξη πολιτικής βούλησης, κάτι που η σημερινή κυβέρνηση έχει. «Θέλουμε, ξέρουμε, μπορούμε», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο Μετρό Θεσσαλονίκης, είπε ότι το έργο έχει στην τελική ευθεία και το Μετρό έχει μπει στις ράγες του και μαζί και η προοπτική επέκτασής του στη δυτική πλευρά της πόλης αλλά βεβαίως και ανατολικά μέχρι το αεροδρόμιο.

Εκτός από το μετρό, τρέχουν και μία σειρά άλλων έργων: η ανάπλαση της ΔΕΘ, που είναι υπό την εποπτεία μου του κ.Καλαφάτη, όπως και το Τεχνολογικό Πάρκο ThessINTEC, το Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά, μια μεγάλη παρέμβαση στη δυτική πλευρά της πόλης, την ενοποίηση του παραλιακού μετώπου, το Παιδιατρικό Νοσοκομείο. «Είναι μια σειρά συγκεκριμένων έργων που το καθένα βρίσκεται σε διαφορετικό επίπεδο εξέλιξης. Όλα αυτά είναι έργα αναπτυξιακού χαρακτήρα και υποδομών που βοηθούν την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών», τόνισε ο υφυπουργός Εσωτερικών για τη Μακεδονία-Θράκη.   

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News