Business & Finance Κυριακή 25/04/2021, 11:28
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περιοριστικά μέτρα: Τι αλλαγές φέρνει το άνοιγμα της εστίασης

Περιοριστικά μέτρα: Τι αλλαγές φέρνει το άνοιγμα της εστίασης

Το άνοιγμα της εστίασης θα σηματοδοτήσει ευρύτερες αλλαγές στα περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Θα φέρει καταρχήν μαζί του κατάργηση των SMS στα 5ψηφια 13033 και 13032 και θα επεκτείνει κατά μία ώρα το επιτρεπόμενο ωράριο κυκλοφορίας. Από τη στιγμή που δεν θα χρειάζεται αποστολή μηνύματος για τη μετάβαση στο εστιατόριο, δεν μπορεί να απαιτείται για άλλες δραστηριότητες. Πάντως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα ισχύουν τα μέτρα για τις αποστάσεις, τη χρήση μάσκας, αλλά και το τηλεφωνικό ραντεβού στην περίπτωση των εμπορικών καταστημάτων. 

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης θύμισε πως κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας η απαγόρευση κυκλοφορίας θα αρχίζει από τις 22:00, ενώ από τη Δευτέρα του Πάσχα, οπότε και ανοίγει η εστίαση, η απαγόρευση θα αρχίζει μία ώρα αργότερα στις 23:00. Στις 23:00 είναι και η ώρα που θα πρέπει να κλείνουν τα εστιατόρια. Στο πλαίσιο αυτό, όπως εξήγησε, «όσοι μένουν κοντά θα μπορούν να φεύγουν εκείνη την ώρα, αλλά όσοι μένουν μακριά, πρέπει να κάνουν το κουμάντο τους για να μην ξεφύγουν από το όριο». 

Αναφερόμενος στην αγορά του λιανεμπορίου, υπενθύμισε πως σήμερα είναι ανοιχτή και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα πάει πολύ καλά. Όπως είπε έχει περάσει από αρκετά καταστήματα και εμπορικά κέντρα και διεπίστωσε ότι τα μέτρα τηρούνταν με θρησκευτική ευλάβεια. «Πήγαν όλα όπως έπρεπε να πάνε» τόνισε. 

Παράλληλα τόνισε πως αν από την άλλη βδομάδα που ανοιγουν οι πλατφόρμες και για άλλες ηλικίες πάμε να εμβολιαστούμε μαζικά, σε 15-20 ημέρες η ζωή μας θα είναι διαφορετική, πολύ πιο ελεύθερη και η πανδημία θα πέσει». 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News