Business & Finance Σάββατο 24/04/2021, 08:29
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χωρίς SMS στα καταστήματα μετά το Πάσχα – Πώς θα πάμε σε εστιατόρια, καφέ

Χωρίς SMS στα καταστήματα μετά το Πάσχα – Πώς θα πάμε σε εστιατόρια, καφέ

Μαζί με το άνοιγμα της εστίασης, που γίνεται με πιο χαλαρούς όρους από ό,τι αρχικά αναμενόταν, θα έρθουν αλλαγές και στους κανόνες του λιανεμπορίου. Όπως ανέφερε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, πιθανότα αμέσως μετά το Πάσχα δεν θα έχουμε αποστολή μηνύματος στο 13032 για την επίσκεψη σε εμπορικά καταστήματα. Θεωρείται άλλωστε σχεδόν δεδομένο ότι βαίνει προς κατάργηση και η αποστολή μηνύματος στο 13033 για τις υπόλοιπες μετακινήσεις μας. 

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ o κ. Σταμπουλίδης ξεκαθάρισε πάντως ότι αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα υπάρχουν κανόνες. Θα ισχύει οπωσδήποτε ο περιορισμός τους ενός πελάτη ανά 25 τετραγωνικά μέτρα. Τα τηλεφωνικά ραντεβού, δηλαδή οι αγορές με τη μέθοδο του click inside και click away, θα παραμείνουν επίσης πιθανότατα σε ισχύ, αφού τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν φαίνεται να επιτρέπουν πλήρες άνοιγμα. 

Τι θα γίνει με τις μετακινήσεις 

Όπως έχει γράψει το MoneyReview κατά την Μεγάλη Εβδομάδα θα επιτραπούν οι διαδημοτικές μετακινήσεις. Η ελεύθερη μετακίνηση εντός της Αττικής και από Δήμο σε Δήμο, καλύπτοντας τρεις κατηγορίες: αυτούς που θέλουν απλά να κάνουν την βόλτα τους κατά την διάρκεια της εβδομάδας σε παραλίες, πάρκα ή βουνά, αυτούς που διατηρούν κάποιο εξοχικό εντός της Αττικής και αυτούς που έχουν… νοικιάσει παραθεριστική οικία για το Πάσχα.

Yπενθυμίζεται ότι το χρονικό όριο απαγόρευσης κυκλοφορίας (curfew), περιορισμός της κυκλοφορίας θα ξεκινά από τις 22:00 για την Μεγάλη Εβδομάδα και την ημέρα του Πάσχα, ενώ από τις 3 Μαΐου, την Δευτέρα του Πάσχα δηλαδή, οπότε και ανοίγει η εστίαση ο περιορισμός κυκλοφορίας ισχύει από τις 23:00.

Πώς θα επιστρέψουμε σε εστιατόρια – καφέ

Μόνο σε εξωτερικούς χώρους και μόνο με καθήμενους πελάτες θα επαναλειτουργήσει η από τις 3 Μαΐου. Δεν θα επιτραπεί, σε αντίθεση με πέρυσι, η λειτουργία εσωτερικών ημιυπαίθριων χώρων, ενώ σε κάθε τραπέζι θα μπορούν να κάθονται έως έξι άτομα.

Πάντως, τα καταστήματα θα μπορούν να λειτουργούν θεωρητικά έως τις 11 μ.μ. και στην ουσία η ευθύνη βαρύνει τον πελάτη εάν θα παραβεί ή όχι το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας. Σε αναστολή δραστηριότητας θα συνεχίσουν να βρίσκονται οι επιχειρήσεις που λειτουργούν αποκλειστικά ως μπαρ, καθώς και οι επιχειρήσεις catering.

Διαβάστε αναλυτικά τους κανόνες εδώ. 

moneyreview.gr 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News