Business & Finance Παρασκευή 23/04/2021, 17:23
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φ. Κουρμούσης: Δεν θα υπάρξει οριζόντια διαγραφή χρεών

Πλατφόρμα έγκαιρης προειδοποίησης φορολογούμενων

Φ. Κουρμούσης: Δεν θα υπάρξει οριζόντια διαγραφή χρεών

Κάθετα αντίθετος στην προοπτική οριζόντιας διαγραφής του ιδιωτικού χρέους εμφανίστηκε ο ειδικός γραμματέας Ιδιωτικού Χρέους, Φώτης Κουρμούσης, ο οποίος παράλληλα, προσέδωσε ιδιαίτερη σημασία στην κουλτούρα της πρόληψης.

Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια συνεδρίου για τον Χρηματοοικονομικό Αλφαβητισμό, το οποίο πραγματοποιήθηκε από το Ελληνικό Ινστιτούτο Χρηματοοικονομικής Παιδείας, με χορηγό επικοινωνίας το MoneyReview, ο κ. Κουρμούσης προανήγγειλε τη δημιουργία μιας ειδικής πλατφόρμας για την έγκαιρη προειδοποίηση των φορολογούμενων.

Θα πρόκειται, όπως εξήγησε, για μία πλατφόρμα, η οποία θα αντλεί στοιχεία από το TaxisNet και θα εντοπίζει όποιον έχει πρόβλημα σε αρχικό στάδιο. «Θα του βαράμε καμπανάκι και θα του λέμε ότι κάτι πρέπει να πράξει».

Η εν λόγω πλατφόρμα θα είναι έτοιμη μέχρι το τέλος του 2021.

Την ίδια ώρα, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να ληφθεί απόφαση για οριζόντια διαγραφή των χρεών όσων, για παράδειγμα, επλήγησαν από την πανδημία ή κάποια θεομηνία. «Δεν πρόκειται να γίνει ποτέ αυτό, μην τρέφουμε ψευδαισθήσεις» σημείωσε, με νόημα.

«Η προσδοκία ότι θα έρθει κάποιος να μας διαγράψει τα χρέη, καλλιεργείται εδώ και πολλά χρόνια. Το πρόβλημα δεν θα εξαφανιστεί από μόνο του. Θα λυθεί μόνο όταν κάτσει κάποιος κάτω και κάνει κάτι».

Επανέλαβε δε, τη σημασία της πρόληψης, ώστε «να μην τρέχουμε την τελευταία στιγμή». «Αυτό είναι και θέμα κουλτούρας. Δεν πρέπει να αφήνουμε το πρόβλημα. Όσο πιο νωρίς το αντιμετωπίζουμε, τόσο πιο εύκολα θα λυθεί» κατέληξε ο κ. Κουρμούσης.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News