Business & Finance Δευτέρα 5/04/2021, 18:22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΕΤΤ: Διαψεύδει τα περί μείωσης στο τέλος χρήσης από τη Digea

«Η πληροφορία αυτή είναι εντελώς ανακριβής»

ΕΕΤΤ: Διαψεύδει τα περί μείωσης στο τέλος χρήσης από τη Digea

Τη διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να υπάρξει μείωση των τελών χρήσης του φάσματος από τη Digea κατά 50%, παρείχε η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), διαψεύδοντας σχετική πληροφορία που διέρρευσε στα social media.

«Η πληροφορία αυτή είναι εντελώς ανακριβής» ξεκαθάρισε η ΕΕΤΤ, η οποία διευκρίνισε ότι συνεδρίασε σήμερα για τον διακανονισμό καταβολής των ετήσιων τελών χρήσης του Φάσματος Ραδιοσυχνοτήτων, το οποίο χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ασύρματες ζεύξεις και όχι για μετάδοση περιεχομένου.

Ο διακονισμός αφορά αποκλειστικά το 2021, λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού, και θα εφαρμοστεί σε κάθε ενδιαφερόμενο χρήστη φάσματος ραδιοσυχνοτήτων, κατόπιν αιτήματος του.

Επανέλαβε δε, ότι δεν έχει λάβει έως σήμερα «καμία απόφαση μείωσης τελών χρήσης φάσματος ραδιοσυχνοτήτων το οποίο χρησιμοποιείται για τη μετάδοση τηλεοπτικού περιεχομένου από τον πάροχο δικτύου επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής (DIGEA)».

Υπενθυμίζεται ότι η Digea – Ψηφιακός Πάροχος Α.Ε. αποτελεί την κοινή εταιρεία, η οποία έχει συσταθεί από τα ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας ALPHA, ALTER, ANTΕΝΝΑ, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV, MEGA, ΣΚΑΪ και STAR, με στόχο την παροχή υπηρεσιών δικτύωσης και πολυπλεξίας.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News