Business & Finance Σάββατο 3/04/2021, 14:19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ministry Park: «Νοικοκύρεμα» με όφελος 1 δισ. ευρώ

9 υπουργεία μετακομίζουν

Ministry Park: «Νοικοκύρεμα» με όφελος 1 δισ. ευρώ

«Στη λογική της δημιουργίας αυτού του νέου κυβερνητικού πάρκου προσφέρεται μια μοναδική ευκαιρία, μιας σημαντικής αστικής ανάπλασης η οποία από τη μία θα αλλάξει ουσιαστικά την όψη της πόλης και από την άλλη θα προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες να λειτουργήσει καλύτερα η δημόσια διοίκηση, σε καινούργια κτήρια φιλικά προς το περιβάλλον και φυσικά πολύ πιο φιλικά στους εργαζόμενους» σημείωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοινώντας την έναρξη του φιλόδοξου σχεδίου αστικής ανάπλασης. 

Το έργο αναμένεται να παραδοθεί σε περίπου πέντε χρόνια και η μετεγκατάσταση των κρατικών υπηρεσιών προβλέπεται να γίνει την περίοδο 2025 – 2026. Η επένδυση θα γίνει μέσω ΣΔΙΤ και εκτιμάται πως θα ανέλθει στα 250 εκατομμύρια ευρώ.

Η αξιοποίηση του ακινήτου επιτρέπει την ουσιαστική αναβάθμιση της λειτουργίας πολλών δημόσιων υπηρεσιών, οι οποίες σήμερα είναι διασκορπισμένες σε δεκάδες ενοικιαζόμενα κτίρια, επιβαρύνοντας τα δημόσια ταμεία. Συνάδει, δε, πλήρως με τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, δεδομένου ότι η απομάκρυνση του εργοστασίου από τον αστικό ιστό έχει ζητηθεί από το γενικό πολεοδομικό σχέδιο του 1996.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News