Business & Finance Παρασκευή 19/03/2021, 16:59
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΣΕΠ: Προκήρυξη για προϊστάμενο στο υπουργείο Δικαιοσύνης

Ποιοι έχουν δικαίωμα υποβολής

ΑΣΕΠ: Προκήρυξη για προϊστάμενο στο υπουργείο Δικαιοσύνης

Την πλήρωση μίας θέσης προϊσταμένου, επιπέδου γενικής διεύθυνσης, στην κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης προκήρυξε το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ).

Τα καθήκοντα είναι τα παρακάτω:

  • Η ευθυγράµµιση των στρατηγικών σκοπών της Γενικής ∆ιεύθυνσης µε την αποστολή του Υπουργείου.
  • Ο συντονισµός των προϊσταµένων των οργανικών µονάδων που υπάγονται στη Γενική ∆ιεύθυνση για την επίτευξη των επιχειρησιακών τους στόχων.
  • Η παροχή εµπεριστατωµένων εισηγήσεων στην πολιτική ηγεσία, µετά από ανάλυση δεδοµένων και αξιολόγηση κινδύνων, καθώς και η διαµόρφωση εναλλακτικών επιλογών, βάσει της ανάλυσης του εσωτερικού και εξωτερικού περιβάλλοντος λειτουργίας του φορέα.
  • Η διασφάλιση συνθηκών οριζόντιας συνεργασίας µεταξύ των Γενικών ∆ιευθύνσεων του φορέα και λοιπών φορέων της ∆ηµόσιας ∆ιοίκησης.
  • Η ανάληψη πρωτοβουλιών για τη διαχείριση κρίσεων.
  • Η διαχείριση και αξιοποίηση του προσωπικού, ώστε να επιτυγχάνονται οι προγραµµατισµένοι στόχοι.
  • Η έγκριση των Περιγραµµάτων Θέσεων Εργασίας των υποκείµενων οργανικών µονάδων.
  • Η εισήγηση της ετήσιας στοχοθεσίας και η παρακολούθησή της βάσει των θεσπισµένων δεικτών απόδοσης, καθώς και η συνεχής βελτίωση του τρόπου λειτουργίας των οργανικών µονάδων, µε την υποβολή προτάσεων οργανωτικού και επιχειρησιακού ανασχεδιασµού.
  • Η αξιολόγηση του προσωπικού, σύµφωνα µε το ισχύον θεσµικό πλαίσιο.
  • Η εκπροσώπηση της Γενικής ∆ιεύθυνσης, όπου απαιτείται.
  • Κάθε ειδικότερο καθήκον που απορρέει από αρµοδιότητες που περιγράφονται σε ειδικότερη κείµενη νοµοθεσία ή σε ειδικότερες σχετικές κανονιστικές διατάξεις και στο ειδικό περίγραµµα θέσεως, που προσαρτάται στην παρούσα προκήρυξη και αποτελεί αναπόσπαστο µέρος αυτής.

Ποιοι έχουν δικαίωμα υποβολής

  • ∆ικαίωµα υποβολής αίτησης υποψηφιότητας έχουν οι µόνιµοι και µε σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου υπάλληλοι των δηµόσιων υπηρεσιών, Ν.Π.∆.∆.,  Ανεξάρτητων Αρχών, ΟΤΑ β’ βαθµού και των Ν.Π.∆.∆. αυτών, κατηγορίας/ εκπαιδευτικής βαθµίδας Πανεπιστηµιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ) του κλάδου/ειδικότητας ΠΕ ∆ιοικητικού-Οικονοµικού ή υπάλληλοι που κατέχουν το βασικό τίτλο σπουδών, ο οποίος αποτελεί τυπικό προσόν του ως άνω κλάδου-ειδικότητας ή είναι απόφοιτοι της Εθνικής Σχολής ∆ηµόσιας ∆ιοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Σ.∆.∆.Α) ανεξαρτήτως του τίτλου σπουδών που κατέχουν. 2
  • Όλοι οι υποψήφιοι πρέπει να υπάγονται στις διατάξεις του Υπαλληλικού Κώδικα (ν.3528/2007, όπως ισχύει) και επιπλέον, κατά την ηµεροµηνία λήξης προθεσµίας υποβολής αιτήσεων υποψηφιοτήτων να:

α) έχουν ασκήσει καθήκοντα προϊσταµένου Γενικής ∆ιεύθυνσης για ένα έτος τουλάχιστον

β) έχουν ασκήσει καθήκοντα προϊσταµένου ∆ιεύθυνσης για τρία  τουλάχιστον έτη

γ) είναι κάτοχοι αναγνωρισµένου συναφούς διδακτορικού διπλώµατος ή απόφοιτοι της Εθνικής Σχολής ∆ηµόσιας ∆ιοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Σ.∆.∆.Α.) ή κάτοχοι αναγνωρισµένου συναφούς µεταπτυχιακού τίτλου σπουδών και κατέχουν το βαθµό Α’ µε πλεονάζοντα χρόνο τουλάχιστον οκτώ έτη στο βαθµό αυτόν και έχουν ασκήσει καθήκοντα προϊσταµένου Τµήµατος για τρία έτη τουλάχιστον,

δ) κατέχουν τον βαθµό Α’ µε πλεονάζοντα χρόνο τουλάχιστον δέκα  έτη στο βαθµό αυτόν και έχουν ασκήσει καθήκοντα προϊσταµένου για πέντε έτη τουλάχιστον εκ των οποίων δύο έτη σε ∆ιεύθυνση.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων ξεκινάει στις 24 Μαρτίου και ολοκληρώνεται στις 7 Απριλίου του 2021.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News