Business & Finance Πέμπτη 18/03/2021, 12:17
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οικιστική ανάπτυξη στην περιοχή του Ελληνικού υλοποιεί η Άβαξ

Οικιστική ανάπτυξη στην περιοχή του Ελληνικού υλοποιεί η Άβαξ

Έργο οικιστικής ανάπτυξης στην Λεωφόρο Βουλιαγμένης κοντά στο σταθμό του Μετρό, στην περιοχή του Ελληνικού ανέλαβε η Άβαξ, όπως έκανε γνωστό ο επικεφαλής του ομίλου Χρήστος Ιωάννου σε τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης. Το έργο αφορά την κατασκευή διαμερισμάτων. 

Ανεξαρτήτως του συγκεκριμένου έργου, στο ίδιο forum ο διευθύνων σύμβουλος της Άβαξ δήλωσε πως ο όμιλος έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για όλα τα έργα ανάπτυξης στην έκταση του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού συνολικού προϋπολογισμού 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, είτε αυτά πρόκειται για υποδομές είτε για επιμέρους κτίρια κι άλλες κατασκευές. «Εκτιμούμε πως θα αναλάβουμε ένα μεγάλο κομμάτι των έργων αυτών».

Σημείωσε ακόμη ότι η Άβαξ συνεργάζεται με την αμερικανική εταιρεία Macklowe Properties για τη διεκδίκηση του έργου κατασκευής του οικιστικού πύργου στο Ελληνικό. 

Υπενθυμίζεται πως δύο ξενοδοχεία θα αναπτύξει ο όμιλος ΤΕΜΕΣ ενω η ΓΕΚ Τέρνα σε συνεργασία με την Mohegan θα αναπτύξουν το καζίνο.

Πότε θα στηθούν οι μετροπόντικες στη γραμμή 4 του Μετρό 

Εν τω μεταξυ έγινε γνωστό ότι στις αρχές του 2022 αναμένεται να ξεκινήσουν οι κατασκευαστικές εργασίες για την υλοποίηση της γραμμής 4 του Μετρό Άλσος Βεΐκου – Γουδή, που είναι έργο προϋπολογισμού 1,8 δισ. ευρώ. Η Άβαξ, που θα υλοποιήσει το έργο κοινοπρακτικά με τις εταιρείες Ghella και Alstom. Μέσα στον Μάρτιο η Αττικό Μετρό, που αποτελεί τον φορέα του έργου, αναμένεται να καταθέσει για προσυμβατικό έλεγχο τη σύμβαση του έργου.

Η εταιρεία εκτιμά ότι μετά την έγκριση της σύμβασης από την Βουλή, η υπογραφή της, μεταξύ της κοινοπραξίας και του Δημοσίου, θα λάβει χώρα στα τέλη της άνοιξης. Θα ακολουθήσει η έναρξη των μελετών το καλοκαίρι, με τις κατασκευαστικές εργασίες να υπολογίζεται ότι θα ξεκινήσουν αρχές του 2022. 

moneyreview.gr 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News