Business & Finance Τετάρτη 17/03/2021, 14:57
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προκαταβολή Σύνταξης: Πάνω από 21.000 αιτήσεις σε μία εβδομάδα

Μέχρι τις 31 Μαρτίου οι αιτήσεις

Προκαταβολή Σύνταξης: Πάνω από 21.000 αιτήσεις σε μία εβδομάδα

Σε συνολικά 21.286 ανέρχεται μέχρι στιγμής το πλήθος των αιτήσεων για την προκαταβολή σύνταξης, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του e-ΕΦΚΑ για τις πρώτες επτά ημέρες λειτουργίας της σχετικής πλατφόρμας.

Ο υψηλός αριθμός των αιτήσεων, σύμφωνα με τον ενιαίο ασφαλιστικό φορέα, υποδηλώνει το μεγάλο ενδιαφέρον για υπαγωγή στο μέτρο της προκαταβολής σύνταξης και παράλληλα, αποδεικνύει ότι η πλατφόρμα είναι φιλική, λειτουργική και εύκολη στην χρήση.

Υπενθυμίζεται ότι η πλατφόρμα είναι διαθέσιμη, μέσω της ενιαίας ψηφιακής πύλης του Δημοσίου gov.gr, καθώς και μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του e-EΦΚΑ (www.efka.gov.gr) και θα είναι ανοικτή για αιτήσεις μέχρι τις 31 Μαρτίου του 2021.

Για την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας απαιτούνται τα παρακάτω στοιχεία:

  • Οι κωδικοί ΤaxisNet του αιτούντος
  • Ο ΑΦΜ και ο ΑΜΚΑ
  • Το IBAN του τραπεζικού λογαριασμού
  • Ο αριθμός πρωτοκόλλου του αιτήματος συνταξιοδότησης, η ημερομηνία υποβολής του αιτήματος και ο τ. φορέας υποβολής/κατάθεσης του αιτήματος συνταξιοδότησης

Τα στοιχεία αυτά απαιτούνται, εφόσον δεν είναι προσυμπληρωμένα στην αίτηση.

Η προκαταβολή, ύψους 384 και 360 ευρώ, θα χορηγείται αμέσως μετά την αίτηση συνταξιοδότησης του ασφαλισμένου και έως ότου εκδοθεί η προσωρινή ή η οριστική σύνταξη. Το μέτρο αποφασίστηκε στο πλαίσιο της δέσμης δράσεων για την αντιμετώπιση των χιλιάδων εκκρεμών συντάξεων (154.000 κύριες, 120.000 επικουρικές).

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News