Business & Finance Κυριακή 28/02/2021, 15:28
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Corriere della Sera: «Covid – free» το Καστελλόριζο, εμβολιάστηκαν όλοι οι κάτοικοι

Corriere della Sera: «Covid – free» το Καστελλόριζο, εμβολιάστηκαν όλοι οι κάτοικοι

Σε άρθρο της με τίτλο «Ελλάδα, το Καστελλόριζο είναι Covid – free. Όλοι οι κάτοικοι εμβολιάσθηκαν», η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera αναφέρεται στη στρατηγική εμβολιασμού της Ελλάδας.

«Είναι η στρατηγική της ελληνικής κυβέρνησης για να προστατέψει μικρές και απομακρυσμένες περιοχές με μικρά ιατρικά κέντρα και για να δώσει ώθηση στον τουρισμό, ενόψει του καλοκαιριού», αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Επιπλέον επισημαίνεται, ότι όπως έγινε γνωστό από τον ιστότοπο Kastellorizo.com, ο Φεβρουάριος ήταν «ιστορικός μήνας» για τους κατοίκους του νησιού, καθώς «την περασμένη Κυριακή έγινε από τις πρώτες περιοχές της Ελλάδας όπου χορηγήθηκε η δεύτερη δόση του εμβολίου Pfizer» που σημαίνει ότι «όλοι οι κάτοικοι είναι εμβολιασμένοι κατά της Covid».

Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι «πρόκειται για συγκεκριμένη επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης» καθώς τα ακριτικά νησιά επελέγησαν ως κύρια σημεία για τον πρώτο και τον δεύτερο εμβολιασμό».

Στο άρθρο τονίζεται, μάλιστα, ότι «ενόψει της ανάκαμψης του τουρισμού, το να προσφέρει κανείς “Covid – free” περιοχές αποτελεί μια εξαιρετική προστιθέμενη αξία, η οποία φέρνει πλούτο και δίνει ώθηση στην οικονομία».

Τέλος, σημειώνεται ότι «στη Μεγάλη Βρετανία, η ανακοίνωση του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον ότι μετά από τις 17 Μαΐου μπορεί να ξαναρχίσουν τα ταξίδια, προκάλεσε έκρηξη των κρατήσεων, με αύξηση του 630% και κύριους προορισμούς, την Ελλάδα και την Ισπανία».

Moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News