Business & Finance Τρίτη 23/02/2021, 12:10
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κ. Πιερρακάκης: Εφαρμογή με χρονικό περιορισμό για τα ψώνια

Κ. Πιερρακάκης: Εφαρμογή με χρονικό περιορισμό για τα ψώνια

Μια νέα εφαρμογή με άλλο πιθανό 5ψηφιο νούμερο που θα αφορά μόνο στο λιανεμπόριο και στις αγορές των πολιτών -και δεν θα έχει σχέση με το 13033 που παραμένει αυτούσιο- ετοιμάζει το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, όπως είπε ο Κυριάκος Πιερρακάκης, επιβεβαιώνοντας σχετικές πληροφορίες. Η εφαρμογή θα έχει χρονικό περιορισμό, όπως εξήγησε σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά fm.

Αυτήν τη στιγμή εξετάζουμε μέτρα ειδικά για το λιανεμπόριο, θέλουμε μαζί με τον κ. Γεωργιάδη και τον κ. Παπαθανάση τεχνολογικά μέτρα, τα οποία θα επιτρέψουν το γρηγορότερο άνοιγμα του λιανεμπορίου για να μπορέσει να λειτουργήσει κι η αγορά».

Όπως έχει γράψει το MoneyReview η κυβέρνηση έχει ως στόχο το άνοιγμα του λιανεμπορίου από την 1η Μαρτίου και μάλιστα χωρίς τους περιορισμούς του click away και του clik inside. Το κλειδί θα βρίσκεται στην διάρκεια που θα μπορούν να παραμείνουν έξω για ψώνια οι καταναλωτές από τη στιγμή που θα στείλουν το sms. 

Παράλληλα εξετάζεται και η παράταση των χειμερινών εκπτώσεων. Το σχετικό αίτημα έχει τεθεί ήδη από την Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), ενώ χθες απέστειλε σχετική επιστολή στον υπουργό Ανάπτυξης κι Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη το διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, ζητώντας αφενός την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου από την 1η Μαρτίου και αφετέρου την παράταση των εκπτώσεων έως τα τέλη Μαρτίου.

Mεγαλύτερος φόβος των εμπόρων στην παρούσα φάση είναι ένα νέο lockdown πριν το Πάσχα, κάτι που θα σημαίνει την απόλυτη καταστροφή, καθώς θα χαθεί μία ακόμη περίοδος υψηλής καταναλωτικής ζήτησης. 

Οι εμβολιασμοί

Όσον αφορά στο σύστημα εμβολιασμού που θα ανοίξει για την επόμενη ηλικιακή ομάδα των 70-74 ετών τόνισε ότι θα ενταχθούν και οι ομάδες υψηλού κινδύνου. «Η κατηγοριοποίηση των ευπαθών ομάδων γίνεται από τους ειδικούς, εμείς υλοποιούμε οτιδήποτε αποφασίζεται με βάση τα κριτήρια που αποφασίζεται. Θα ενταχθούν άμεσα οι ευπαθείς ομάδες. Είναι το αμέσως επόμενο στάδιο οι ομάδες υψηλού κινδύνου που θα είναι παράλληλα με την ηλικιακή ομάδα των 70-74 ετών, ενώ το επόμενο στάδιο θα αφορά άτομα από ομάδες αυξημένου κινδύνου. Το πότε θα είναι αυτό εξαρτάται με τις παραδόσεις των εμβολίων» είπε ο κ. Πιερρακάκης και επανέλαβε ότι η βεβαίωση εμβολιασμού θεωρείται ως εργαλείο διευκόλυνσης.

Η υπόθεση Λιγνάδη

Για την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ο κ. Πιερρακάκης σχολίασε ότι η κομματικοποίηση της συζήτησης αδικεί τα ίδια τα θύμα κι όχι την κυβέρνηση που για πρώτη φορά μπορούν να μιλήσουν και πρέπει να μιλήσουν. Σχολίασε ότι πρόκειται για εκχυδαϊσμό και υπογράμμισε ότι «η κ. Μενδώνη είναι μια καλή υπουργός με την οποία συνεργάζομαι πολύ στενά μαζί της, η παραγωγικότητά της είναι δεδομένη. Αρκεί κανείς να μείνει στην μεγάλη εικόνα, στο δάσος κι όχι στο δέντρο. Το θέμα αυτό δεν πρέπει να κομματικοποιηθεί, η ουσία είναι να μπορέσουν τα θύματα να εκφραστούν, να μιλήσουν».

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News