Business & Finance Τρίτη 23/02/2021, 10:40
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέο SMS μόνο για ψώνια;

Νέο SMS μόνο για ψώνια;

Παράλληλα με τις σκέψεις για άνοιγμα του λιανεμπορίου από την 1η Μαρτίου και παράταση των χειμερινών εκπτώσεων η κυβέρνηση φέρεται να εξετάζει και τη δημιουργία ενός νέου πενταψήφιου αριθμού, τον οποίο θα χρησιμοποιούν οι καταναλωτές για να κάνουν τις αγορές τους. 

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, επικαλούμενο πληροφορίες. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων έχει ήδη αποφασίσει την παράταση της εκπτωτικής περιόδου έως το τέλος Μαρτίου.

Επαγγελματίες και φορείς ζητούν από την κυβέρνηση την επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας και το άνοιγμα του λιανεμπορίου από την 1η Μαρτίου, πάντα σύμφωνα με αυστηρά μέτρα προστασίας και προκρίνουν την εφαρμογή του click in shop, που και τους καταναλωτές θα διευκολύνει αλλά και θα δώσει «ανάσα» στην αγορά, σε μία κρίσιμη περίοδο που η ύφεση που έφερε η πανδημία, απειλεί τη βιωσιμότητα εκατοντάδων χιλιάδων επιχειρήσεων.

Παράταση εκπτώσεων

Το αίτημα για παράταση των χειμερινών εκπτώσεων έχει τεθεί ήδη από την Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), ενώ χθες απέστειλε σχετική επιστολή στον υπουργό Ανάπτυξης κι Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη το διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, ζητώντας αφενός την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου από την 1η Μαρτίου και αφετέρου την παράταση των εκπτώσεων έως τα τέλη Μαρτίου.

Mεγαλύτερος φόβος των εμπόρων στην παρούσα φάση είναι ένα νέο lockdown πριν το Πάσχα, κάτι που θα σημαίνει την απόλυτη καταστροφή, καθώς θα χαθεί μία ακόμη περίοδος υψηλής καταναλωτικής ζήτησης. 

Τελευταία εβδομάδα lockdown στην Αττική; 

Το ενδεχόμενο η τρέχουσα εβδομάδα να είναι και η τελευταία με lockdown στην Αττική άφησε ανοιχτό η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, προσθέτοντας πως όλα τα εξαρτηθούν από τα επιδημιολογικά δεδομένα προς το τέλος της εβδομάδας.

Προϋπόθεση, όπως διευκρίνισε είναι η μείωση των κρουσμάτων κάτω από 1000. Σε ό,τι αφορά το τι θα ανοίξει πρώτο, η κ. Παγώνη είπε ότι «προτεραιότητα θα δοθεί όπως και την προηγούμενη φορά στα δημοτικά και ταυτόχρονα άνοιγμα της αγοράς με click away».

moneyreview.gr 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News