Business & Finance Πέμπτη 11/02/2021, 16:59
ΑΣΕΠ

Νέες προκηρύξεις για το δημόσιο – Τι αλλάζει στον διαγωνισμό της ΟΣΥ

Σε εξέλιξη ο διαγωνισμός της ΣΤΑΣΥ

Νέες προκηρύξεις για το δημόσιο – Τι αλλάζει στον διαγωνισμό της ΟΣΥ

Νέες θέσεις εργασίας για τον δημόσιο τομέα προκήρυξε το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού, γνωστό και ως ΑΣΕΠ.

16 θέσεις στην ΕΑΑΔΗΣΥ

Πρόκειται συγκεκριμένα, για 16 θέσεις ειδικού επιστημονικού προσωπικού στην Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων (Ε.Α.Α.ΔΗ.ΣΥ.) με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής, με επισυναπτόμενα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, αποκλειστικά μέσω του διαδικτύου (www.asep.gr).

Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων και δικαιολογητικών συμμετοχής αρχίζει στις 22 Φεβρουαρίου και λήγει στις 12 Μαρτίου, ημέρα Παρασκευή και ώρα 14:00.

68 θέσεις στο Πολεμικό Ναυτικό

Ταυτόχρονα, προκηρύχθηκαν 68 θέσεις τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για την κάλυψη εργασιών Υποβρυχίων (Υ/Β) στο Γενικό Επιτελείο Ναυτικού (Υπουργείο Εθνικής Άμυνας).

Η σχετική προθεσμία ξεκινάει αύριο, 12 Φεβρουαρίου, και εκπνέει την 1η Μαρτίου 2021, ημέρα Δευτέρα και ώρα 14:00.

Διευκρινίσεις για τον ΟΣΥ

Την ίδια ώρα, το ΑΣΕΠ προχώρησε σε διευκρινίσεις για την πλήρωση 367 θέσεων προσωπικού οδηγών λεωφορείων και 56 θέσεων διάφορων ειδικοτήτων στην Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε.

Ο επίμαχος διαγωνισμός ολοκληρώθηκε στις 10 Φεβρουαρίου και οι οριστικοί πίνακες των προσληφθέντων διαφοροποιούνται κατά 14,4% σε σχέση με τους προσωρινούς πίνακες.

Η αλλαγή αυτή, η οποία αφορά 61 θέσεις εργασίας, οφείλεται σε 19 αποφάσεις του ΑΣΕΠ για την ΟΣΥ, με αποτέλεσμα να επέλθουν μεταβολές σε ποσοστό 37% επί των πινάκων προσληπτέων, κατάταξης και απορριπτέων.

Όσον αφορά τέλος, τα αποτελέσματα για την προκήρυξη της Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε.), για την οποία έχουν εκδοθεί μέχρι σήμερα 14 αποφάσεις του ΑΣΕΠ, η διαδικασία είναι σε πλήρη εξέλιξη.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News