Business & Finance Δευτέρα 8/02/2021, 12:15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανοιχτές οι λαϊκές αγορές και τα Σαββατοκύρια

Ανοιχτές οι λαϊκές αγορές και τα Σαββατοκύρια

Κανονικά θα λειτουργήσουν τελικά το επόμενο Σαββατοκύριακο οι λαϊκές αγορές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, παρά την αρχική εισήγηση των λοιμωξιολόγων να μείνουν κλειστές τις συγκεκριμένες περιοχές στις δύο επιδημιολογικά βεβαρυμένες πόλεις. 

Η αρχική απόφαση είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Παρασκευή η Πανελλαδική Ομοσπονδία Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Πωλητών Λαϊκών τονίζει ότι «η απόφαση για κλείσιμο Η των λαϊκών το επόμενο Σάββατο είναι λάθος και στέλνει το καταναλωτικό κοινό για μια ακόμη φορά στους χώρους που η μετάδοση είναι σίγουρα μεγαλύτερη», δείχνοντας εμμέσως πλην σαφώς τα σούπερ μάρκετ.

Μέσα στο Σαββατοκύριακο τόσο ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης όσο και ο γενικός γραμματεάς Εμπορίου τόνισαν πως δεν ήταν αυτή η εισήγηση του υπουργείου, αλλά των λοιμωξιολόγων, ενώ σχολίασαν πως οι κλειστές λαϊκές θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε συνωστισμό στα σούπερ μάρκετ. Προανήγγειλαν δε ότι η απόφαση θα επανεξεταστεί όπως και έγινε. 

Σήμερα, Δευτέρα, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, γνωστοποίησε παράλληλα πως «οι λαϊκές αγορές σε Αθήνα – Θεσσαλονίκη θα λειτουργήσουν κανονικά το Σαββατοκύριακο «ώστε να επιμεριστούν οι καταναλωτές σε διαφορετικά σημεία».

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News