ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ektasis: Ο διαγωνισμός για τα ακίνητα και τα ασφαλιστικά

Τι αναφέρει η ειδική διαχειρίστρια της εταιρείας

Ektasis: Ο διαγωνισμός για τα ακίνητα και τα ασφαλιστικά

Ανοιχτά μοιάζουν να είναι όλα τα ενδεχόμενα σχετικά με τη διενέργεια των 15 διαγωνισμών ακινήτων της Ektasis που έχει τεθεί σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης. Όπως έχει αναφέρει το moneyreview, αυτή την εβδομάδα η Ektasis ενδέχεται να προχωρήσει στην κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων, ζητώντας την αναστολή των δημόσιων πλειοδοτικών διαγωνισμών του χαρτοφυλακίου ακινήτων αξίας 100 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία θα στηρίξει την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων σε όσα αναφέρει ο Άρειος Πάγος στον οποίο είχε καταθέσει αίτηση αναίρεσης της απόφασης 1561/2019 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για την υπαγωγή της σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης.  Ο Άρειος Πάγος απορρίπτει μεν την αίτηση αναίρεσης, αλλά αναφέρει ότι θα έπρεπε να αναγνωριστεί η ιδιότητα του διαδίκου στην εταιρεία κατά την εκδίκαση του αιτήματος ένταξης της εταιρείας σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης. Στο σημείο αυτό στηρίζεται το σκεπτικό του νομικού επιτελείου της Ektasis για κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων.

Τι αναφέρει η ειδική διαχειρίστρια

Προχθές, η ειδική διαχειρίστρια της εταιρείας με ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «ουδεμία απόφαση του Αρείου Πάγου εκδόθηκε επί της ασκηθείσας από την οφειλέτρια εταιρεία (Ektasis Development) αναίρεσης, που να κάνει δεκτή την αναίρεση της και να ανατρέπει την ειδική διαχείριση ή να εμποδίζει την πρόοδο της διαδικασίας. Ούτε υπάρχει άλλη απόφαση οποιουδήποτε δικαστηρίου που να εμποδίζει την πρόοδο της διαδικασίας των προκηρυχθέντων δεκαπέντε πλειοδοτικών διαγωνισμών.

Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία υποβολής προσφορών ξεκινάει την Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021 και λήγει την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021 από τις 10 π.μ. έως τις 6 μ.μ.».

Πράγματι, η απόφαση του Αρείου Πάγου απορρίπτει την αίτηση αναίρεσης της Ektasis, αλλά δημιουργεί ταυτόχρονα το «παραθυράκι» -σχετικά με την ιδιότητα του διάδικου-που επιτρέπει στην εταιρεία να καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα.

Κι ενώ μένει να φανεί εάν η Ektasis θα προχωρήσει στην κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων, αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι ο διαγωνισμός για τα ακίνητα της εταιρείας προσελκύει ισχυρό ενδιαφέρον από εγχώρια και ξένα funds και εταιρείες ακινήτων.    

Τα ακίνητα που πωλούνται

Στο “σφυρί” βγαίνουν ακίνητα που, ως επί το πλείστον, βρίσκονται σε καλή τοποθεσία και διαθέτουν φερέγγυους μισθωτές, περιλαμβάνοντας:

– ποσοστό 20% εξ αδιαιρέτου της πλήρους κυριότητας ενός άρτιου και οικοδομήσιμου οικοπέδου, με επιφάνεια 771 τ.μ., επί των οδών Κασσαβέτη 10, Αγίου Δημητρίου και Μιλτιάδου. Σε αυτό βρίσκεται κατάστημα της αλυσίδας ΑΒ Βασιλόπουλου τριών επιπέδων 490 τ.μ. καθένα και με δύο υπόγεια.

– οικόπεδο 4 στρεμμάτων που βρίσκεται επί των οδών Κομνηνών, Εθνομαρτύρων, Αναγεννήσεως και Σόλωνος στον Άγιο Δημήτριο. Σε αυτό βρίσκεται ένα ακόμη κατάστημα της αλυσίδας ΑΒ Βασιλόπουλος που αποτελείται από έναν όροφο 727 τ.μ., ισόγειο 800 τ.μ. και δύο υπόγεια 1.510 τ.μ. ο καθένας. 

 

– οικόπεδο 1.300 τ.μ στις οδούς Κνωσσού 172 και Αθηνών στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου βρίσκεται κατάστημα της αλυσίδας Α.Β.

-οικόπεδο στη συμβολή των οδών Μακεδονίας 2 και παράδρομου της Αττικής Οδού στα Βριλήσσια όπου λειτουργεί κατάστημα ΑΒ Βασιλόπουλος. Το ακίνητο αποτελείται από δύο υπόγεια 1500 τ.μ. καθένα, ισόγειο και πρώτο όροφο 915 τ.μ. και 616 τ.μ. αντίστοιχα.

– οικόπεδο 4,2 στρεμμάτων όπου βρίσκεται κατάστημα της αλυσίδας Κωτσόβολος που έχει επιφάνεια 2,5 χιλ. τ.μ. 

-περισσότερες από 10 θέσεις στάθμευσης επιφάνειας 11,2 τ.μ. καθεμία, που βρίσκονται σε κτήριο στην οδό Γρ. Αυξεντίου και Ολυμπίας 44- 46 στο Ηράκλειο Αττικής.

Οικόπεδα με κτίσματα

Τα πωλητήρια περιλαμβάνουν αριθμό ιδιοκτησιών που βρίσκονται σε καλή τοποθεσία, περιλαμβάνοντας:

– οικόπεδο 17 στρεμμάτων επί των οδών Χειμάρρας 10-12 και Λεωφόρου Αμαρουσίου – Χαλανδρίου στην περιοχή Σώρος του Αμαρουσίου. Σε αυτό βρίσκεται το ερειπωμένο κτήριο που φιλοξενούσε μέχρι το 2009 την έδρα της Kodak. 

Ποσοστό 15,872 % της πλήρους κυριότητας εξ αδιαιρέτου οικοπέδου 768,4 τ.μ. επί της οδού Σωρού 5 και Γεωργίου Ζήκου 9-11 στο Μαρούσι μαζί με τρεις ισόγειες οικίες επιφάνειας 131,50 τ.μ., 50,50 τ.μ. και 61,50 τ.μ. και διώροφη οικία αποτελούμενη από ισόγειο επιφάνειας 79 τ.μ. και πρώτο όροφο πάνω από το ισόγειο επιφάνειας 79 τ.μ.

-ποσοστό 32% της πλήρους κυριότητας εξ αδιαιρέτου ενός οικοπέδου 718 τ.μ. επί των οδού Σωρού 9 και Ζήκου

-ποσοστό 26,67% εξ αδιαιρέτου της πλήρους κυριότητας στις οδούς Φιλολάου και Χρεμωνίδου 39 στο Άνω Παγκράτι όπου βρίσκεται κτήριο με καταστήματα και διαμερίσματα

-οικόπεδο στη συμβολή της Λ.Κύμης με την Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας στην Κηφισιά όπου βρίσκεται ημιτελές κτίσμα. Στην οροφή του δώματος διαπιστώθηκε ότι καθ’ υπέρβαση της οικοδομικής άδειας έχει τοποθετηθεί νομίμως λειτουργικό κεραιοσύστημα, σύμφωνα με τον ειδικό εκκαθαριστή.

-οικόπεδο 4,8 στρεμμάτων στην Λεωφ. Αμαρουσίου στο Ηράκλειο όπου βρισκόταν η ψυχιατρική κλινική Αγία Τριάδα.

-οικόπεδο 221 τ.μ. μαζί με ερειπωμένη ισόγεια οικία στην οδό Γενναδίου 3 στον Γέρακα

-πέντε αγροτεμάχια 20,8 στρεμμάτων, 42 στρεμμάτων 20,2 στρεμ.,20,5 στρεμ. και 25,3 στρεμ. στον Μαραθώνα

– δύο άρτια και οικοδομήσιμα οικόπεδα 1 στρέμματος και 2 στρεμ. με αποθήκες 283 τ.μ. και 567 τ.μ.  αντίστοιχα, στο Χαλάνδρι

-πέντε θέσεις στάθμευσης στην περιοχή Μεταμόρφωση στο Χαλάνδρι

 -τρία αγροτεμάχια στην Κύθνο

-οικόπεδα συνολικής επιφάνειας άνω του 1,8 στρεμ. στο Περιστέρι που έχουν χαρακτηριστεί από το Δήμο ως χώροι αθλητικών εγκαταστάσεων

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News