Business & Finance Τρίτη 2/02/2021, 23:35
ΗΠΑ

Ντέιβιντ Λίπτον: Αναλαμβάνει σύμβουλος της Τζάνετ Γέλεν

Ντέιβιντ Λίπτον: Αναλαμβάνει σύμβουλος της Τζάνετ Γέλεν

Στην αμερικανική κυβέρνηση επιστρέφει ο οικονομολόγος Ντέιβιντ Λίπτον, αναλαμβάνοντας τη θέση συμβούλου της υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν, σύμφωνα με αποκλειστικό τηλεγράφημα του Reuters επικαλούμενο έξι πηγές. Είχε διατελέσει παλαιότερα αναπληρωτής γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) και είχε αναλάβει υψηλό αξίωμα στο αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών.

Ο Λίπτον θα επικεντρωθεί προς το παρόν στον ρόλο των ΗΠΑ εντός της Ομάδας του G7, σύμφωνα με τις πηγές που θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους. Λευκός Οίκος και υπουργείο Οικονομικών απέφυγαν κάθε σχόλιο, όπως και ο ίδιος. Ο διορισμός του στο αξίωμα που έχει να κάνει με τις διεθνείς υποθέσεις θα απελευθερώσει την Γέλεν έτσι ώστε να επικεντρωθεί στην αμερικανική οικονομία και στην προώθηση του πακέτου δημοσιονομικών μέτρων ύψους 1,9 τρισ.δολαρίων του Τζο Μπάιντεν.

Η μακρά εμπειρία του Λίπτον σε διεθνή οικονομικά θέματα αλλά και η θητεία ως αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών υπεύθυνος για τις διεθνείς υποθέσεις από το 1993 έως το 1998 επί κυβερνήσεως Κλίντον θα βοηθήσει την Ουάσιγκτον στην προσπάθειά της να ανοικοδομήσει τις σχέσεις της με τους εταίρους της και με διάφορους οργανισμούς, σύμφωνα πάντα με τις πηγές. 

 moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News