ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέο νομικό σύμβουλο αναζητεί το ΤΑΙΠΕΔ

Νέο νομικό σύμβουλο αναζητεί το ΤΑΙΠΕΔ

Μετά την τοποθέτηση στη θέση του προέδρου της Ελλάκτωρ του Γιώργου Μυλωνογιάννη, το ΤΑΙΠΕΔ προχώρησε στην προκήρυξη νέου διαγωνισμού για την επιλογή νομικού συμβούλου για την παραχώρηση της Εγνατίας Οδού σε ιδιώτες. Η δικηγορική εταιρεία Φορτσάκης – Διακόπουλος – Μυλωνογιάννης & Συνεργάτες (FDMA Law Firm) της οποίας ο κ. Μυλωνογιάννης αποτελεί ιδρυτή εταίρο αποτελεί το νομικό σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ και συνεπώς η αντικατάστασή του είναι επιβεβλημένη.

Σύμφωνα με τις προδιαγραφές του διαγωνισμού του ΤΑΙΠΕΔ, οι υποψήφιοι καλούνται να υποβάλουν τις προσφορές τους μέχρι τις 12 Φεβρουαρίου, με το μέγιστο προβλεπόμενο προϋπολογισμό του, διετούς διάρκειας, έργου να τοποθετείται σε 180.000 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ).

Υπενθυμίζεται ότι ως ημερομηνία υποβολής δεσμευτικών προσφορών για τον εν εξελίξει διαγωνισμό, που αφορά στην παραχώρηση της Εγνατίας Οδού και των τριών κάθετων αξόνων, έχει οριστεί η 1η Απριλίου, όπως, πρώτο, έχει αναφέρει το moneyreview.gr.

Η παραχώρηση του οδικού άξονα είναι της τάξεως του 1,5 δισ. ευρώ, σύμφωνα με εκτιμήσεις της αγοράς, με το 50% αυτού του ποσού να αφορά σε επενδύσεις και έργα συντήρησης και αναβάθμισης και τα υπόλοιπα το τίμημα της παραχώρησης.

Η υποβολή προσφορών θα έχουν όσοι είχαν προκριθεί στην δεύτερη φάση αλλά δεν υπέβαλαν τελικά προσφορές στις 11 Δεκεμβρίου οπότε και έληξε η σχετική προθεσμία. Η μετάθεση του διαγωνισμού για την 1η Απριλίου ήρθε σε συνέχεια της οικειοθελούς συμμόρφωσης του ΤΑΙΠΕΔ προς τις αποφάσεις της Επιτροπής Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας επί των αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων των προεπιλεγέντων επενδυτών «Roadis ROADIS Transportation Holding S.L.U.-Άκτωρ Παραχωρήσεις» και «Vinci Highways – Vinci Concesiones – Μυτιληναίος», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ.

Το έργο θα αποτελέσει και το πρώτο μεγάλο “crash test” της νέας διοίκησης της Ελλάκτωρ ως προς τη διεκδίκηση νέων μεγάλων έργων.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News