Business & Finance Τρίτη 27/10/2020, 10:25
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι 5 ειδήσεις της ημέρας

Σε ένα ενιαίο πλαίσιο και μια ενιαία διαδικασία ρύθμισης του ιδιωτικού χρέους ενσωματώνει όλα τα εργαλεία ρύθμισης οφειλών που υπάρχουν σήμερα (υπερχρεωμένα νοικοκυριά, προστασία πρώτης κατοικίας, εξωδικαστικός μηχανισμός, κ.λπ.) ο νέος πτωχευτικός κώδικας, που υπερψηφίσθηκε χθες στη Βουλή. Διαβάστε αναλυτικά ποιους αφορά, τι προβλέπει.

 

Άρχισε η επιχείρηση ρυμούλκησης του ναρκοθηρευτικού «Καλλιστώ», το οποίο στις 07:30 συγκρούστηκε με εμπορικό πλοίο που μετέφερε κοντέινερ, στη θαλάσσια περιοχή του Σαρωνικού, έξω από το λιμάνι του Πειραιά. Τουλάχιστον δύο άτομα από το «Καλλιστώ» τραυματίστηκαν ελαφρά και διακομίστηκαν στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών. Τα υπόλοιπα 25 μέλη του πληρώματος μεταφέρθηκαν σε άλλο πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού. 

 

Προβληματίζει έντονα η εξέλιξη του κορωνοϊού στη χώρα, με σταθερά τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων και ανησυχητική αύξηση του αριθμού των διασωληνωμένων, στους 95 από 84 την προηγούμενη ημέρα. Την ανησυχία του για την πίεση στο σύστημα υγείας λόγω της πανδημίας εξέφρασε ο καθηγητής και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων, Χαράλαμπος Γώγος, ο οποίος δεν απέκλεισε ο ημερήσιος αριθμός επιβεβαιωμένων κρουσμάτων να ξεπεράσει τα 1.000 εντός της εβδομάδας.

 

Προς ολοκλήρωση βαίνει η διαδικασία της καταβολής αναδρομικών ύψους 1,4 δισ. ευρώ σε πάνω από 1,1 εκατ. συνταξιούχους. Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εργασίας τα αναδρομικά κατά μέσο όρο κυμαίνονται από τα 44 ευρώ έως και 6.725 ευρώ. Ποιοι βρίσκονται στα υψηλότερα και ποιοι στα χαμηλότερα κλιμάκια. 

 

Σε ελεύθερη πτώση βρέθηκαν στο πρώτο εξάμηνο οι ανά τον κόσμο ξένες άμεσες επενδύσεις, καταγράφοντας μείωση 49%, ενώ για το σύνολο του έτους προβλέπεται «βουτιά» έως και 40%, γεγονός που αντανακλά τις ανησυχίες για βαθιά ύφεση της παγκόσμιας οικονομίας. Για πρώτη φορά στα χρονικά οι ροές στην Ευρώπη ήταν αρνητικές. 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News