Business & Finance Δευτέρα 18/01/2021, 14:40
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κομισιόν: «Πράσινο φως» για το βόρειο τμήμα του Ε65

Θα συνδέει την πόλη των Τρικάλων με την Εγνατία Οδό

Κομισιόν: «Πράσινο φως» για το βόρειο τμήμα του Ε65

Την έγκριση της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού (DG Comp) εξασφάλισε το έργο της κατασκευής του Βόρειου Τμήματος του οδικού άξονα Ε-65.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Γενικός Γραμματεάς του υπουργείου Υποδομών Γ. Καραγιάννης, η DG COMP (Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ενέκρινε ως συμβατό με το κοινοτικό δίκαιο το έργο του βόρειου τμήματος του αυτοκινητόδρομου E65, που θα συνδέει την πόλη των Τρικάλων με την Εγνατία Οδό.

Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 442 εκ. ευρώ, συνολικού μήκους 70,5 χλμ., που περιλαμβάνει την πλήρη κατασκευή της κεντρικής αρτηρίας, των δρόμων εξυπηρέτησης και των λοιπών οδικών συνδέσεων.

«Μετά από αλλεπάλληλες επαφές του Υπουργού Υποδομών, Κώστα Καραμανλή, με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ανοίγει πλέον ο δρόμος και ξεκινάει άμεσα η κατασκευή ενός οδικού έργου, που για χρόνια ήταν αβέβαιο ότι θα υλοποιηθεί. […] Ένα έργο ανάμεσα στα εμβληματικά έργα του Υπουργείου Υποδομών που θα συμβάλουν σημαντικά στον εκσυγχρονισμό των υποδομών και στην αναβάθμιση του οδικού χάρτη της χώρας μας» σημείωσε.

Όπως δήλωσε η Αντιπρόεδρος της Επιτροπής, Μαργκρέτε Βεστάγκερ, αρμόδια για την πολιτική ανταγωνισμού, «η κατασκευή του βόρειου τμήματος του αυτοκινητοδρόμου Κεντρικής Ελλάδας θα ολοκληρώσει το ελληνικό τμήμα του Ε65 και θα συμβάλει στην ανάπτυξη των περιοχών που εξυπηρετεί ο αυτοκινητόδρομος. Η απόφαση αυτή θα δώσει στην Ελλάδα τη δυνατότητα να στηρίξει την κατασκευή της σημαντικής αυτής υποδομής, η οποία αποτελεί μέρος του διευρωπαϊκού οδικού δικτύου».

Η Επιτροπή έκρινε ότι δεν συνιστά κρατική ενίσχυση η εκτέλεση του έργου από την ΤΕΡΝΑ, συνυπολογίζοντας και τις θετικές επιπτώσεις από την ολοκλήρωση του οδικού άξονα. 

Υπενθυμίζεται ότι το νότιο τμήμα (Λαμία- Ξυνιάδα) βρίσκεται υπό κατασκευή και η παράδοσή του τοποθετείται μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2022, συνυπολογίζοντας καθυστερήσεις λόγω ζημιών που υπέστη το έργο από τον Ιανό.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News