13 ΚΤΗΡΙΑ

Έτσι θα είναι τα κέντρα επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας

Συνολική επιφάνεια 3.000 τ.μ. θα έχει κάθε κέντρο επιχειρήσεων.

Έτσι θα είναι τα κέντρα επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας

Στην προκήρυξη των διαγωνισμών για την μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή και τεχνική διαχείριση των δύο ομάδων επτά και έξι περιφερειακών κέντρων επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας (ΠΕΚΕΠΠ) προχώρησε, πρόσφατα, η Κτηριακές Υποδομές. Πρόκειται για έργο συνολικού ύψους 130 εκατ. ευρώ (πλέον Φ.Π.Α) από τα οποία 70,8 εκατ. ευρώ αντιστοιχούν στην ενδεχόμενη συμμετοχή του Δημοσίου για τα επτά ΠΕΚΕΠΠ στις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Ηπείρου, Βορείου Αιγαίου και Ιονίων Νήσων. Ποσό 60,7 εκατ. ευρώ αντιστοιχεί στην ενδεχόμενη συμμετοχή του Δημοσίου για τα έξι ΠΕΚΕΠΠ στις Περιφέρειες Αττικής, Στερεάς Ελλάδας, Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, Κρήτη και Νοτίου Αιγαίου.

Δεδομένου ότι το έργο προωθείται ως Σύμπραξη Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) 27ετούς διάρκειας προβλέπονται πληρωμές διαθεσιμότητας που θα καταβάλλονται στον ανάδοχο.

Πώς θα είναι τα κέντρα επιχειρήσεων

Σύμφωνα με την αρχιτεκτονική μελέτη, που έχει εκπονηθεί, τα κτήρια θα είναι λιτά, ορθογωνικού σχήματος δομημένα σε δύο όγκους. Έναν πιο συμπαγή, ο οποίος περιλαμβάνει τις επιχειρησιακές και διοικητικές λειτουργίες του κέντρου, και έναν πιο χαμηλό και διάφανο, που περιλαμβάνει τις λειτουργίες κοινωνικού ενδιαφέροντος. Το ισόγειο και το υπόγειο έχουν συνολικό εμβαδόν 1.461,64 τ.μ. και 1.458,12 τ.μ. αντίστοιχα, διαμορφώνοντας τη συνολική επιφάνεια σε περίπου 3 χιλ. τ.μ.

Έτσι θα είναι τα κέντρα επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας-1

Η ενότητα του Επιχειρησιακού Κέντρου περιλαμβάνει αίθουσα επιχειρήσεων με κλιμακωτή διάταξη των θέσεων εργασίας, γραφεία Περιφερειακού Διοικητή και Περιφερειάρχη, γραφεία των επικεφαλής εμπλεκόμενων φορέων διαχείρισης κρίσεων, Control room και αίθουσα συσκέψεων. Θα διαθέτουν ακόμη γραφείο Τύπου, αίθουσα συνεντεύξεων τύπου – ανακοινώσεων και σεμιναρίων και αίθουσα ενημέρωσης πολιτών και επιμορφώσεων.

Έτσι θα είναι τα κέντρα επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας-2

Το χρονοδιάγραμμα του διαγωνισμού, εάν δεν δοθεί παράταση, προβλέπει την εκδήλωση ενδιαφέροντος μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου 2021, ενώ στις 22 Φεβρουαρίου θα λάβει χώρα η αποσφράγιση των φακέλων (υποβολής ενδιαφέροντος). Την πρώτη αυτή φάση της προεπιλογής των υποψηφίων, θα διαδεχτεί η έναρξη πραγματοποίησης του διαλόγου με στόχο τον προσδιορισμό των τεχνικών, χρηματοδοτικών ή νομικών λύσεων υλοποίησης του έργου. Τελικός “σταθμός” του έργου είναι η υποβολή δεσμευτικών προσφορών, με τη διαδικασία επιλογής των αναδόχων να εκτιμάται ότι θα μπορούσε να ολοκληρωθεί έως τα τέλη του 2021-αρχές 2022.

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News