Business & Finance Τρίτη 9/05/2023, 19:36
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέο μέλος του ΣΕΚΠΥ τα ναυπηγεία salamis

Νέο μέλος του ΣΕΚΠΥ τα ναυπηγεία salamis

Την ένταξη και των ναυπηγείων salamis στον Σύνδεσμο Ελλήνων Κατασκευαστών Αμυντικού Υλικού (ΣΕΚΠΥ) ανακοίνωσε ο ΣΕΚΠΥ.

Η υπογραφή της συμφωνίας με την οποία ο ΣΕΚΠΥ διευρύνει την εκπροσώπησή του ανακοινώθηκε στο περιθώριο της έκθεσης DEFEA.

Σε δήλωσή του ο Τάσος Ροζολής Πρόεδρος του ΣΕΚΠΥ λίγο μετά τα εγκαίνια τόνισε ότι «στην έκθεση συμμετέχουν πάνω από 350 εκθέτες και πάνω από 100 ελληνικές εταιρείες και ελπίζουμε το 2025 να είναι πολύ περισσότερες. Η επιτυχημένη δεύτερη DEFEA 2023 εκτός από αισιοδοξία μεγαλώνει και τις προσδοκίες για την επόμενη ημέρα της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας. 

Προσδοκούμε όπως στο πρόγραμμα των κορβετών όπου οι ξένοι διεκδικητές δίνουν πάνω από 30% συμπαραγωγή στις ελληνικές εταιρείες αυτό να γίνει και στα υπόλοιπα εξοπλιστικά. Αν σκεφτούμε μάλιστα ότι περιμένουμε ακόμα τουλάχιστον 5 δις. εξοπλιστικών το επόμενο διάστημα τότε  μιλάμε για 1 με 1,5 δις. δουλειές στην Ελλάδα.

Συγχρόνως προσδοκούμε ότι η επόμενη κυβέρνηση επιτέλους θα προχωρήσει στη συγκρότηση υφυπουργείου αμυντικής βιομηχανίας ώστε να θεσμοθετήσει τη συνεργασία των ελληνικών αμυντικών εταιρειών με τις ξένες.

Είναι γεγονός ότι η απαίτηση για υποχρεωτική 30% συμπαραγωγή οδηγεί τις ξένες εταιρείες να συζητούν με σοβαρότητα τη συνεργασία με ελληνικές. Έχουμε λοιπόν κάθε λόγο λοιπόν να είμαστε ικανοποιημένοι και αισιόδοξοι και από την έκθεση αλλά και από τις μελλοντικές εξελίξεις που αφορούν την αμυντική βιομηχανία».

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News