Business & Finance Πέμπτη 27/04/2023, 18:26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Roubini: Η Τουρκία θα προκαλέσει τεχνητή κρίση με την Ελλάδα αμέσως μετά τις εκλογές γιατί είναι βουτηγμένη στα χρέη

Roubini: Η Τουρκία θα προκαλέσει τεχνητή κρίση με την Ελλάδα αμέσως μετά τις εκλογές γιατί είναι βουτηγμένη στα χρέη

Τον τίτλο του ως Κασσάνδρα επιβεβαίωσε για ακόμα μία φορά ο διεθνούς φήμης οικονομολόγος Nouriel Roubini με αφορμή και την παρουσίαση του βιβλίου του «Μεγάλες Απειλές». Στη συζήτηση που είχε στα πλαίσια του 8oυ Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, έκανε λόγο για τεράστιες νέες προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η ανθρωπότητα.

Ο κύριος Nouriel Roubini τόνισε ότι η διαφορά με τα προηγούμενα χρόνια είναι ότι οι προκλήσεις δεν είναι μόνο οικονομικές ή πολιτικές αλλά πολλές και διαφορετικές μαζί τόσο γεωπολιτικές όσο και τεχνολογικές με αφορμή και την επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης.

«Μιλάμε για μία παγκόσμια πολυκρίση» είπε χαρακτηριστικά στην οποία περιλαμβάνονται και οι φυσικές καταστροφές εξαιτίας του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής. Όσο διαρκεί αυτή η πολυκρίση, τα χρέη των χωρών θα μεγαλώνουν και θα αυξάνεται ο πληθωρισμός με αποτέλεσμα την ραγδαία άνοδο του λαϊκισμού τόσο στην Ευρώπη όσο και στις ΗΠΑ».

Όσον αφορά την Ελλάδα ο κύριος Nouriel Roubini είπε ότι κατέγραψε αξιοσημείωτη ανάπτυξη τα τελευταία τρία χρόνια, αναδιαρθρώνοντας τις τράπεζες, αν και θα πρέπει να κάνει περισσότερα στο θέμα της γραφειοκρατίας, ενώ προέβλεψε επίσης ότι η Τουρκία θα προκαλέσει τεχνητή κρίση με την Ελλάδα αμέσως μετά τις εκλογές γιατί είναι βουτηγμένη στα χρέη. 

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Τσούνης: Οι ΗΠΑ θα συνδράμουν στις ελληνοτουρκικές σχέσεις εάν ζητηθεί

Ελληνοτουρκικά: Οι προοπτικές διαλόγου και οι διεθνείς συγκυρίες

Κρις Πάπας: Θα βάλουμε τους όρους μας για τα F-16

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News