Business & Finance Δευτέρα 10/04/2023, 12:31
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΛΣΤΑΤ: Αυξήθηκε 5,2% η βιομηχανική παραγωγή τον Φεβρουάριο 

ΕΛΣΤΑΤ: Αυξήθηκε 5,2% η βιομηχανική παραγωγή τον Φεβρουάριο 

Ετήσια αύξηση ύψους 5,2%, παρουσίασε ο γενικός δείκτης βιομηχανικής παραγωγής τον Φεβρουάριο του 2023, έναντι αύξησης 5,8% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2022 με το 2021. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, ο μέσος γενικός δείκτης βιομηχανικής παραγωγής για το πρώτο δίμηνο του 2023, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρσι, παρουσίασε αύξηση 3,1%. 

Παράλληλα, ο εποχικά διορθωμένος γενικός δείκτης βιομηχανικής παραγωγής το δεύτερο μήνα του 2023, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη τον πρώτο μήνα του 2023, παρουσίασε αύξηση 4,8%. 

Οι κλάδοι με τις μεγαλύτερες μεταβολές 

Να σημειωθεί ότι ο δείκτης του κλάδου παροχής ηλεκτρικού ρεύματος σημείωσε τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση, ενώ ο δείκτης του κλάδου εκτυπώσεων και αναπαραγωγής προεγγεγραμμένων μέσων σημείωσε τη μεγαλύτερη μείωση, τον Φεβρουάριο συγκριτικά με τον Ιανουάριο. 

ΕΛΣΤΑΤ: Αυξήθηκε 5,2% η βιομηχανική παραγωγή τον Φεβρουάριο -1

Κατά τη σύγκριση των δεικτών σε ετήσιο επίπεδο, η μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση καταγράφηκε στον κλάδο κατασκευής ηλεκτρονικών υπολογιστών, ηλεκτρονικών και οπτικών προϊόντων, ενώ η μεγαλύτερη μείωση καταγράφηκε στον κλάδο εκτυπώσεων και αναπαραγωγής προεγγεγραμμένων μέσων. 

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

ΕΛΣΤΑΤ: Μειωμένες οι επενδύσεις στη βιομηχανία σιδήρου και χάλυβα το 2021

Eurobank: Ενθαρρυντικά μηνύματα για την ελληνική οικονομία

Ευρωζώνη: Σε υψηλό 10μήνου ο PMI – Μεγάλη ώθηση από υπηρεσίες

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News