Business & Finance Παρασκευή 31/03/2023, 18:11
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Eurostat: Πρώτη…από το τέλος η Ελλάδα σε γυναίκες και νέους εργαζόμενους τον Φεβρουάριο 

Eurostat: Πρώτη…από το τέλος η Ελλάδα σε γυναίκες και νέους εργαζόμενους τον Φεβρουάριο 

Αρνητική είναι η πρωτιά που έχει η χώρα μας, στην ανεργία τόσο των νέων, όσο και των γυναικών για τον μήνα Φεβρουάριο, έχοντας το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας και στις δύο κατηγορίες, σε όλη την ευρωζώνη. 

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τη Eurostat, η ανεργία των νέων έως 25 ετών στην Ελλάδα, διαμορφώνεται στο 29,7%, τη στιγμή που μόλις ένα μήνα πριν, δηλαδή τον Ιανουάριο του 2023, ήταν 26,5%. Ωστόσο, σε ετήσιο επίπεδο, τα στοιχεία είναι πιο αισιόδοξα, καθώς τον Φεβρουάριο του 2022, η ανεργία στους νέους, έφτανε το 34,2%. 

Την Ελλάδα σε αυτή τη δυσμενή θέση, ακολουθούν και άλλες μεσογειακές χώρες, αφού δεύτερη έρχεται η Ισπανία, με ποσοστό 29,3% και τρίτη η γειτονική Ιταλία, της οποίας το ποσοστό της ανεργίας στους νέους τον Φεβρουάριο, διαμορφώθηκε στο 22,4%. 

Οι χώρες στις οποίες οι νέοι φαίνεται να μην δυσκολεύονται ιδιαίτερα να βρουν δουλειά, είναι η Γερμανία, η Τσεχία και η Ισλανδία, με ποσοστά 5,7%, 7,2% και 8,7%, αντίστοιχα. 

Eurostat: Πρώτη…από το τέλος η Ελλάδα σε γυναίκες και νέους εργαζόμενους τον Φεβρουάριο -1

Αναφορικά με τα δύο φύλα, και εδώ η Ελλάδα κατακτά την πρώτη θέση όχι μόνο σε ένα στατιστικό…αλλά σε δύο, μεταξύ των κρατών της Ευρωζώνης.

Πιο συγκεκριμένα, το ποσοστό της ανεργίας των γυναικών είναι το μεγαλύτερο, σε ποσοστό 15,8%, με την Ισπανία και την Ιταλία, να μην μπορούν να μας αποχωρηστούν ούτε σε αυτή την κατάταξη, καθώς τα δικά τους ποσοστά είναι 14,5% και 9,4%, αντίστοιχα. 

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί όμως, το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει και το μεγαλύτερο χάσμα μεταξύ της ανεργίας των δύο φύλων, καθώς το ποσοστό ανεργίας στους άνδρες φτάνει το 7,8%, τη στιγμή μάλιστα, που δεν είναι λίγα τα κράτη που έχουν τα αντίθετα στατιστικά, με περισσότερους άνδρες να ψάχνουν δουλειά, από ότι γυναίκες. 

Eurostat: Πρώτη…από το τέλος η Ελλάδα σε γυναίκες και νέους εργαζόμενους τον Φεβρουάριο -2

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 11,4% η ανεργία τον Φεβρουάριο – Ετήσια μείωση

Eurostat: Οριακή αύξηση του ποσοστού απασχόλησης στην Ευρώπη το δ’ τρίμηνο του 2022

Τρεις στρατηγικές για να αντιμετωπίσετε το άγχος της απόλυσης

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News