Business & Finance Πέμπτη 16/03/2023, 16:41
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κατώτατος μισθός: Αύριο οι ανακοινώσεις – Τα πιθανά σενάρια

Κατώτατος μισθός: Αύριο οι ανακοινώσεις – Τα πιθανά σενάρια

Αύριο Παρασκευή αναμένονται οι ανακοινώσεις για τον κατώτατο μισθό, καθώς ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει στις 10:00 συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη.

Οι δύο τους θα θέσουν επί τάπητος το ζήτημα της αύξησης του κατώτατου μισθού. Μετά τη συνάντηση, ο Κ. Χατζηδάκης θα παραχωρήσει στις 11:00 συνέντευξη Τύπου στο Υπουργείο Εργασίας.

Κάτω από τα 800 ευρώ

Όπως έγραφε το MR, θα παραμείνει χαμηλότερος από τα 800 ευρώ. Οι εισηγήσεις προς τον πρωθυπουργό έχουν ήδη γίνει και αναμένεται έως το τέλος της εβδομάδας να παρθεί η απόφαση. Σύμφωνα με πληροφορίες, η «μπίλια» για την αύξηση του κατώτατου μισθού φαίνεται πως κάθεται στο 7,5%-7,75%.  Αυτό σημαίνει πως ο κατώτατος μισθός θα βρεθεί κοντά στα 768 ευρώ. 

Υπενθυμίζεται ότι οι φορείς πρότειναν αύξηση στον κατώτατο μισθό από 4%-15,2% και έτσι η κυβέρνηση προσπάθησε να βρει τη χρυσή τομή ανάμεσα στις προτάσεις.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες του MR, η αύξηση του κατώτατου μισθού δεν θα συνδυαστεί τελικά και με τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών πριν από τις εκλογές. Το σενάριο που ήθελε μαζί με τον κατώτατο μισθό να ανακοινώνεται και μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, μπαίνει στο συρτάρι, καθώς οι νέες μειώσεις των ασφαλιστικών εισφορών θα ενταχθούν, όπως αναφέρουν στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, στο προεκλογικό πρόγραμμα της ΝΔ και εφόσον θα υπάρξει δεύτερη θητεία της εν λόγω κυβέρνησης, θα έρθει και νέα μείωση. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Κατώτατος μισθός: Έως το τέλος της εβδομάδας οι αποφάσεις – Θα είναι κάτω από τα 800 ευρώ

«Βουβή» εισήγηση Χατζηδάκη για τον κατώτατο μισθό – Τι προβλέπει

Έως 7,75% η αύξηση του κατώτατου μισθού – Τι λέει το πόρισμα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News