Business & Finance Τρίτη 14/03/2023, 15:50
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ολοκληρώθηκε το νέο Μητρώο Πιστοποιημένων Αξιολογητών του νέου Αναπτυξιακού

Ολοκληρώθηκε το νέο Μητρώο Πιστοποιημένων Αξιολογητών του νέου Αναπτυξιακού

Στην τελική ευθεία εισέρχεται η έναρξη της διαδικασίας αξιολόγησης των επενδυτικών σχεδίων του πρώτου Καθεστώτος «Μεταποίηση – Εφοδιαστική Αλυσίδα» του νέου Αναπτυξιακού Νόμου. Σήμερα, 14 Μαρτίου 2023, υπεγράφη από τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Νίκο Παπαθανάση, η απόφαση για την  πιστοποίηση της επάρκειας των μελών του Εθνικού Μητρώου Πιστοποιημένων Αξιολογητών (ΕΜΠΑ) στο νόμο 4887/22.

Με την απόφαση αυτή πιστοποιείται η επάρκεια των μελών του ΕΜΠΑ που πέτυχαν στις εξετάσεις της 23ης Φεβρουαρίου 2023, οι οποίες διενεργήθηκαν μέσω της πλατφόρμας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ). Στη διαδικασία των εξετάσεων συμμετείχαν 403 αξιολογητές, εκ των οποίων οι επιτυχόντες αξιολογητές ανέρχονται στους 161. 

Η εν λόγω Υπουργική Απόφαση με τους επιτυχόντες θα αναρτηθεί στον ιστότοπο της Γενικής Γραμματείας Ιδιωτικών Επενδύσεων και Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΓΓΙΕ & ΣΔΙΤ) (https://ependyseis.mindev.gov.gr/el) καθώς και στους ιστοτόπους του Οικονομικού Επιμελητηρίου (https://oe-e.gr/) και του Τεχνικού Επιμελητηρίου (https://web.tee.gr/).  

Μετά την ολοκλήρωση της πιστοποίησης των μελών του ΕΜΠΑ, θα ακολουθήσει η συγκρότηση των αρμόδιων Επιτροπών που θα αξιολογήσουν τα επενδυτικά σχέδια του Καθεστώτος «Μεταποίηση – Εφοδιαστική Αλυσίδα». 

Η διαδικασία αξιολόγησης θα υποστηριχθεί ηλεκτρονικά μέσω του νέου πληροφοριακού συστήματος του Αναπτυξιακού Νόμου (ΠΣ- ΑΝ). 

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η πιστοποίηση των μελών του ΕΜΠΑ αποτελεί μια δυναμική διαδικασία, η οποία θα διευρυνθεί με νέο κύκλο εκπαίδευσης και εξέτασης.

moneyreview.gr

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News