Business & Finance Δευτέρα 13/03/2023, 17:05
EUROGROUP

Σταϊκούρας: Ισχυρή οικονομία εν μέσω νέων προκλήσεων

Σταϊκούρας: Ισχυρή οικονομία εν μέσω νέων προκλήσεων

Την οδύνη του για το δυστύχημα των Τεμπών, εξέφρασε από τις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, προσερχόμενος στο Eurogroup.

«Θα ήθελα να εκφράσω τη μεγάλη οδύνη μου για το δυστύχημα των Τεμπών. Μια ανείπωτη τραγωδία, η οποία μας έχει συγκλονίσει όλους και έχει απλώσει ένα δίκτυ βαθιάς οδύνης σε όλη την ελληνική κοινωνία. Θέλω να ευχαριστήσω τους συναδέλφους μου τους υπουργούς οικονομικών της ΕΕ αλλά και τους Eυρωπαίους Επιτρόπους για την αλληλεγγύη τους και τη συμπαράστασή τους. Θα τα καταφέρουμε. Έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Η ελληνική κυβέρνηση έχει αναλάβει την πολιτική ευθύνη και έχει δεσμευθεί να κάνει το παν έτσι ώστε να ενισχύσει την ασφάλεια των μεταφορών και να δρομολογήσει μια πατρίδα υψηλών προσδοκιών», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών.

Στο πεδίο της οικονομίας, ο Χρ. Σταϊκούρας τόνισε ότι η Ελλάδα το 2022 είχε διπλάσιο ρυθμό οικονομικής μεγέθυνσης από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο, κατάφερε να μειώσει σημαντικά την ανεργία και πρόσθεσε ότι παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει έναν επίμονο πληθωρισμό, αυτός είναι ο τέταρτος χαμηλότερος μεταξύ όλων των χωρών της ΕΕ. Επισήμανε, επίσης, ότι η Ελλάδα κατάφερε να διοχετεύσει τους τρίτους υψηλότερους πόρους, ως ποσοστό του ΑΕΠ για να στηρίξει νοικοκυριά και επιχειρήσεις και ταυτόχρονα πέτυχε βελτίωση της σταθερότητας των δημόσιων οικονομικών.

«Όλα αυτά είναι μια ισχυρή παρακαταθήκη σε μια Ευρώπη υψηλών νέων προκλήσεων σε γεωπολιτικό επίπεδο, μιας νομισματικής πολιτικής που γίνεται όλο και πιο συσταλτική και μιας δημοσιονομικής πολιτικής που μελλοντικά θα γίνει πιο αυστηρή», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών και κατέληξε λέγοντας: «Τα τελευταία χρόνια όλοι μαζί στην Ελλάδα πετύχαμε σημαντικές νίκες. Μπορούμε να πετύχουμε και τον εκσυγχρονισμό του κράτους, με δημιουργικότητα, αποφασιστικότητα και συνέπεια. Μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο κράτος, πιο αποτελεσματικό και πιο διαφανές κράτος. Είναι η ώρα της ευθύνης για όλους μας».

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Στο τραπέζι των συζητήσεων το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας – «Ταβάνι» δαπανών από το 2024

Από την επόμενη χρονιά ξεχάστε τις παροχές, λέει η Κομισιόν

Κομισιόν: Τέλος η ρήτρα διαφυγής το 2024 – Κάθε χώρα θα θέσει τους στόχους της

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News