Business & Finance Τετάρτη 15/02/2023, 07:21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σήμερα η εξειδίκευση των μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός

Σήμερα η εξειδίκευση των μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός

Ο  υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης και ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος θα εξειδικεύσουν στις 11:00 τις νέες παρεμβάσεις για τη στήριξη της κοινωνίας που ανακοίνωσε χθες Τρίτη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Ο κ. Μητσοτάκης σε συνέντευξη Τύπου στην Κοζάνη προανήγγειλε την παροχή έκτακτου βοηθήματος ύψους από 200 έως 300 ευρώ στους συνταξιούχους που δεν είδαν αυξήσεις στις συντάξεις τους λόγω προσωπικής διαφοράς. «Θα υπάρξει ένα έκτακτο βοήθημα για τους συνταξιούχους που δεν είδαν αύξηση στις συντάξεις τους από την 1/1/23» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός. «Θα είναι μεταξύ 200 και 300 ευρώ, ανάλογα με το ύψος της σύνταξης που λαμβάνει ο καθένας» συμπλήρωσε.

Σήμερα Τετάρτη θα ανακοινωθεί και σχήμα από 36 έως 72 δόσεις για νέες οφειλές συνεπών δανειοληπτών. Επίσης, όπως ανέφερε χθες ο πρωθυπουργός, για όλους όσοι επιδιώκουν να αναβιώσουν τη συμμετοχή τους σε παλαιότερα σχήματα δόσεων θα μπορούν να το κάνουν μέσω της καταβολής δύο μηνιαίων δόσεων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ακόμη ότι «η παροχή θα δοθεί εφάπαξ και εκτιμούμε θα προσεγγίσει συνολικά τα 300 εκατ. ευρώ», ωστόσο, όπως τόνισε η οικονομία μας αναπτύσσεται καλύτερα από προσδοκώμενο και είναι υπολογισμένο το δημοσιονομικό κόστος για την παροχή αυτή.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News