Business & Finance Δευτέρα 30/01/2023, 19:15
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αναβάθμισε τις ελληνικές τράπεζες η Fitch 

Αναβάθμισε τις ελληνικές τράπεζες η Fitch 

Η Fitch Ratings αναβάθμισε την μακροπρόθεσμη πιστοληπτική αξιολόγηση (IDR) της Εθνικής Τράπεζας και της Eurobank σε ‘BB-‘ από ‘B+’ και το Viability Rating (VR) σε ‘bb-‘ από ‘b+’ προηγουμένως, με το Outlook να είναι σταθερό.

Ακόμη, αναβάθμισε την μακροπρόθεσμη πιστοληπτική αξιολόγηση (IDR) της Alpha Bank σε ‘B+’ από ‘B’ και το Viability Ratings (VR) σε ‘b+’ από ‘b’ προηγουμένως, με το Outlook επίσης να είναι σταθερό. 

Για την Εθνική Τράπεζα, ο οίκος αξιολόγησης σημειώνει ότι η αναβάθμιση αντανακλά τις διαρθρωτικές βελτιώσεις της τράπεζας στην κερδοφορία ως αποτέλεσμα της ελαχιστοποίησης των κινδύνων και αναδιάρθρωσης, που στηρίζεται επίσης από την αύξηση των επιτοκίων και την οικονομική ανάπτυξη στην Ελλάδα. 

Για την Eurobank σημειώνει ότι η αναβάθμιση αντανακλά τις διαρθρωτικές βελτιώσεις στην κερδοφορία της Eurobank ως αποτέλεσμα της επιτυχούς ελαχιστοποίησης των κινδύνων και αναδιάρθρωσης, ενώ στηρίζεται επίσης από την αύξηση των επιτοκίων και την οικονομική ανάπτυξη στην Ελλάδα, αναφέρει ο οίκος και προσθέτει. 

Για την Alpha Bank σημειώνει πως η αναβάθμιση αντανακλά την ισχυρότερη κεφαλαιοποίηση της τράπεζας, ένα αποτέλεσμα της διαρθρωτικά βελτιωμένης κερδοφορίας, της αναμενόμενης συσσώρευσης κεφαλαίου και της μειωμένης κεφαλαιακής επιβάρυνσης από προβληματικά assets.

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News