Business & Finance Παρασκευή 27/01/2023, 19:30
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γεωργαντάς: Νέα δέσμη ενισχύσεων de minimis, σε καλλιέργειες φυτικού κεφαλαίου

Γεωργαντάς: Νέα δέσμη ενισχύσεων de minimis, σε καλλιέργειες φυτικού κεφαλαίου

Την προώθηση νέας δέσμης ενισχύσεων de minimis για αγροτικές καλλιέργειες αποφάσισε σήμερα η ομάδα εργασίας για το συντονισμό των αγροτικών ενισχύσεων και αποζημιώσεων.

Ειδικότερα στη σημερινή συνεδρίαση της ομάδας, που έγινε με η συμμετοχή του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γ. Γεωργαντά αποφασίστηκε η προώθηση μέσω της προβλεπόμενης διαδικασίας στο Υπουργείο Οικονομικών, οι αποζημιώσεις των καλλιεργειών σπαραγγιών Δήμου Αλμωπίας, φασολιών-γίγαντες ΠΕ Φλώρινας και Καστοριάς, καπνού της ΠΕ Ροδόπης, επιτραπέζιων σταφυλιών ΠΕ Καβάλας.

Παράλληλα, συνεχίζεται η αξιολόγηση και άλλων καλλιεργειών για τις οποίες, με βάση τις εκτιμήσεις των αρμοδίων υπηρεσιών, τεκμηριώνεται ζημία για τους παραγωγούς.

Στη σημερινή συνεδρίαση, εκτός από τον κ. Γεωργαντά, συμμετείχαν επίσης και ο υφυπουργός στον Πρωθυπουργό αρμόδιος για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, κ. Χ. Τριαντόπουλος, ο Γ.Γ. Δημοσιονομικής Πολιτικής, κ. Θ. Πετραλιάς, ο Γ.Γ. Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, κ. Δ. Σκάλκος, η Γ.Γ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Χριστιάνα Καλογήρου και ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, κ. Α. Λυκουρέντζος.

Moneyreview.gr

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News